Berga, Societat

Glòria Simon assumeix la presidència de Càritas Berga en una època que s’ha reforçat la tasca social

Càritas Parroquial de Berga ha renovat la presidència. El fins ara president, Josep Vidal, ha passat el relleu a Glòria Simon.

Simon, mestre jubilada, fa anys que col·labora com a voluntària en diversos programes de l’entitat, i ara es converteix en la nova presidenta. Així ho va ratificar l’assemblea de l’entitat, després que es presentés com a única candidata.

Josep Vidal ha estat cinc anys al capdavant de l’entitat, en una etapa marcada per la crisi econòmica, fet que ha condicionat l’activitat de Càritas, que ha reforçat la tasca social amb la incorporació de nous programes. En aquest sentit, Glòria Simon ha dit en una entrevista a Ràdio Berga, que es continuarà treballant en aquesta línia, amb diferents programes i serveis d’ajut a famílies necessitades de Berga: ajuts amb aliments, roba, serveis de perruqueria… també cursos i tallers per a joves per facilitar-los que puguin trobar ocupació, i entre d’altres, reforç escolar. (Pots escoltar l’entrevista a Glòria Simon clicant l’àudio adjunt).

El ventall a Càritas és ampli i gràcies als col·laboradors de l’entitat i al suport d’altres entitats i associacions, es pot anar fent front a les necessitats, tenint present que en els últims anys ha augmentat espectacularment en nombre de famílies que piquen la porta de Càritas. I també ha canviat molt el perfil dels usuaris. Ho ha volgut ressaltar Glòria Simon perquè “moltes de les famílies amb necessitats són autòctones”. Famílies que anys enrere es trobaven bé econòmicament, treballant l’home i la dona i mantenint els fills. I ara, s’han trobat els durs a l’atur, posteriorment se’ls ha acabat la prestació, i no arriben a final de mes.

Glòria Simon agafa les regnes al capdavant de Càritas “amb il·lusió i ganes de treballar”. I ho fa agraint la tasca feta per Josep Vidal Perarnau.

Estic amb tu

Comentaris