Cultura

Vilafranca de Conflent acull dues exposicions de fotos de Patum de membres de l’AFTDAO

La Salle de Fêtes de Villefranche de Conflent, a la Catalunya nord, acollirà demà, divendres, la inauguració oficial de dues exposicions de fotografies de temàtica patumaire. Es tracta de ‘Flaixos de Patum’, d’Isabel Casellas, i ‘Patum, Foc i Moviment’, d’Albert Garrido, socis de l’Agrupació Fotogràfica Tallers d’Arts i Oficis (AFTDAO) de Berga. Les exposicions es podran visitar fins el dijous 16 d’octubre.

Conjuntament amb les exposicions berguedanes es podran veure dues mostres més amb temàtiques relacionades amb el Patrimoni de la Humanitat. Una de Perpignan Photo, amb les millors imatges del seu Saló Internacional Le Catalan 2014, que inclou una categoria sobre ‘Patrimoni Mundial de la Humanitat’. I una altra, ‘Les Gilles’, de Fernand Domange, centrada en aquests personatges que protagonitzen el Carnaval de Binche (Bèlgica), una forma d’expressió cultural reconeguda per la UNESCO com a Obra Mestra del Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat l’any 2003.

Aquestes exposicions s’emmarquen en els actes que celebren ‘Le Réseau des sites majeurs de Vauban’, la xarxa de fortificacions de l’arquitecte militar Vauban reconegudes com a Patrimoni Mundial per la UNESCO (2008).

Estic amb tu

Comentaris