Berga, Societat

La federació de natació signa un acord amb empresaris de Berga Resort pel traspàs del centre esportiu El Tossalet

La Federació Catalana de Natació ha signat un contracte amb una nova societat formada per accionistes de Berga Resort per traspassar la gestió del Tossalet, de Berga. Així ho ha confirmat un dels empresaris de la família Barniol a Ràdio Berga i a Dberguedà.cat. El traspàs de la concessió del gimnàs i la piscina coberta municipal es farà efectiu si l’Ajuntament de Berga dóna llum verda a aquest acord. Ara, el consistori ha d’avaluar la solvència tècnica i econòmica de l’empresa interessada a fer-se càrrec del Tossalet i donar-hi el vist-i-plau, així com aprovar la proposta per ple.

La validesa de l’acord no es farà efectiva fins que l’Ajuntament es pronunciï, i per això de moment la família Barniol no ha volgut donar-ne gaires detalls. Sí que un dels empresaris ha explicat a Ràdio Berga i a Dberguedà.cat que aposten pel Tossalet, “tenim interès a salvar el gimnàs i la piscina municipal i sobretot fer que no s’hi perdin diners com fins ara”. Per això tenen a les mans un pla estratègic per a la gestió del Tossalet, on s’aplicarien canvis que encara no ha concretat. Sí que ha dit que no perilla el lloc de treball dels 22 treballadors que té actualment el Tossalet.

LA FEDERACIÓ TÉ PRESSA

La Federació Catalana de Natació ja fa molts mesos que havia negociat el traspàs del Tossalet amb Berga Resort però fins ara no s’havia arribat mai a un acord. Ara, segons un dels empresaris de la família Barniol, “ens hem entès perquè ens han ofert unes altres condicions i ens han interessat”. No ha entrat en detalls, “ho farem quan l’Ajuntament aprovi l’acord”.

La Federació Catalana de Natació feia temps que movia fils. De fet, també havia ofert la gestió a Alter Sport, amb qui semblava que podien arribar a una entesa. Finalment, no ha estat així. L’interès de la Federació, com també de l’Ajuntament de Berga, passa, segons han manifestat en més d’una ocasió durant el procés, “per prioritzar la continuïtat del servei”. D’aquí que la Federació tingués pressa per traspassar la gestió perquè està amb l’aigua al coll. Es vol desprendre de la gestió del Tossalet perquè l’equipament esportiu i la piscina són deficitaris des que es va obrir el 2005, pel baix nombre d’usuaris. Segons fonts de la federació, consultada per aquest mitjà, es necessitarien uns 2.000 abonats per fer viable El Tossalet, mentre que actualment n’hi ha pels volts de 1.200.

Estic amb tu

Comentaris