Estudiants de secundària de Puig-reig i Navàs s’han sumat aquesta setmana a la vaga pel 9-N

La vaga d’estudiants que s’ha fet aquesta setmana, en concret va ser dimarts, ha comptat amb el suport de diferents centres del Berguedà, també de Navàs. Per exemple, segons ens han fet arribar, els alumnes de l’Institut de Puig-reig es van sumar a la vaga d’estudiants convocada per la plataforma Estudiants9N a universitats i centres de secundària, per protestar contra la suspensió cautelar de la consulta per part del Tribunal Constitucional i per demanar que es voti el 9 de novembre.

Tot i que el seguiment va ser irregular segons els cursos (els menors de 16 anys han de portar una autorització dels pares per poder fer vaga), els alumnes que van participar a la convocatòria van dedicar el matí a deixar constància de la seva reivindicació empaperant de groc la plaça de l’Olivera de Puig-reig i els carrers Llobregat i Major. Cartells grocs que a més contenen missatges, així com també van penjar pancartes.

Per altra banda, alumnes de l’Institut Escola Sant Jordi de Navàs també es van adherir a la jornada de vaga a favor de la consulta. Els alumnes van fer concentracions davant del centre docent i també per diferents espais urbans del poble. Ho van fer, majoritàriament, vestits de groc, el color de la marea pro consulta.

X