Berga programa actes en motiu del Dia Mundial de la Salut Mental amb l’objectiu de lluitar contra la discriminació i l’estigma

Persones amb problemes de salut mental al Berguedà, les seves famílies, i professionals socials i sanitaris han encetat avui divendres, activitats a Berga en motiu del Dia Mundial de la Salut Mental, que se celebra cada 10 d’octubre. L’objectiu és lluitar contra la discriminació i l’estigma, i apostar per un model centrat en la recuperació i la inclusió comunitària, que potenciï la prevenció, la defensa dels drets i la dignitat de les persones amb problemes de salut mental, així com fomentar la seva participació en la societat.

Els actes de celebració del Dia Mundial de la Salut Mental a Berga han arrencat aquest matí de divendres amb una sessió de ioga a la plaça de la Rasa dels Molins. I a part d’aquesta activitat, se n’han programat quatre més. El dilluns 20 d’octubre, a 2/4 de 4 de la tarda, al Centre de Dia l’Oreneta es farà un taller d’automassatge, a càrrec d’Anna Madrid, auxiliar de clínica. El divendres 24 d’octubre, a les 10 del matí, des de la plaça dels Països Catalans sortirà una caminada per fer el circuit inclusiu Sumant Capacitats, amb la col·laboració del Casal de la gent gran de Berga.

I es faran dues activitats més al novembre. El dimarts 18, a 2/4 de 9 del vespre, al Pavelló de Suècia, conferència ‘L’ansietat a la vida’, a càrrec del Dr. Planet, metge psiquiatre. I el divendres 21 de novembre concert amb els grups ‘Via Rock’ i ‘Jurassic Sweet Band’, a les 10 de la nit a sala La General.

Aquestes activitats del Dia Mundial de la Salut Mental estan organitzades per ASFAM (Salut mental. Associació de familiars i amics. Berguedà), els serveis de Berga de les Germanes Hospitalàries del Sagrat Cor de Jesús, Grup Horitzó del Berguedà, el centre especial de treball de la Fundació Humanitària Dr. Trueta i l’Oficina Tècnica Laboral de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà.