Els veïns del Carrer de la Pietat de Berga demanen a l’Ajuntament que actuï i els resolgui les deficiències

L’Agrupació de Veïns del Carrer de la Pietat, al barri vell de Berga, demana solucions a l’Ajuntament de Berga a diferents problemàtiques amb què es troben: façanes que es desprenen, aparcaments en mal estat i sense barana, i entre d’altres, filtracions d’aigua. Aquestes són algunes de les realitats que segons el president de l’entitat, Ton Elias, “ens trobem si fem un tomb pel barri”. N’estan tips i volen resposta a les mancances que tenen, algunes de les quals, diuen, “fa anys que s’arrosseguen”.

Reclamen al consistori que actuï per evitar la degradació del barri. De fet, segons ha explicat a Ràdio Berga Ton Elias, aquesta petició no és nova. Diu que l’Ajuntament és coneixedor dels problemes que tenen però que fins ara no se’ls ha escoltat. Per això tornen a insistir. En aquest sentit, han fet arribar un dossier amb fotografies incloses al regidor de Barris, Ramon Gorgas, exposant-li els problemes que té la zona del carrer de la Pietat.

Llistat de problemàtiques

El llistat reflecteix el mal estat de les canals de les façanes de les cases i el clavegueram del carrer Castellar del Riu, que es va urbanitzar fa 7 anys amb el Pla de Barris.

També exposa els problemes d’aparcament i la mala col·locació dels fitons que hi ha en alguns carrers.

Per altra banda, els veïns del barri critiquen la deixadesa del parc infantil del carrer de la Pietat, i mostren a les fotos el mal estat de la porta d’accés al parc, i l’incivisme d’aquells que tenen gos i deixen que hi facin les necessitats a dins.

Un altre problema: les filtracions d’aigua que hi ha poques setmanes després d’acabar-se les obres de millora del safareig del carrer de la Pietat. Aigua de la canal de reg dels horts de la pujada del Castell de Sant Ferran es filtra cap al safareig i escales de la Pujada del Castell.

Un altre aspecte que preocupa als veïns és l’estat en què es troba la casa del número 9 del carrer de l’Om, i l’empostissat. Asseguren que fa vuit anys que es va col·locar l’empostissat actual per evitar danys als veïns que passen per aquest carrer com a solució provisional per tal que el propietari de la casa l’arreglés o la tirés a terra, a causa del seu mal estat, ja que es desprèn la façana. No s’hi ha fet res, i l’empostissat de fusta està fet mal bé.

Pietat02-a

El llistat de problemes també es fa ressò de la necessitat d’una barana a la Pujada de Cal Parraqué. “Es va demanar a l’Ajuntament que col·loqués una barana en aquest tram, pel fort pendent, i seguim sense”, ha dit Ton Elias.

Problemàtiques davant les quals demanen que s’hi actuï, i també critiquen l’actitud de tècnics de l’Ajuntament, “ens hem sentit maltractats per part d’uns tècnics que per nosaltres són partidistes. En comptes de dedicar la seva feina a arranjar desperfectes com els que tenim al barri passen les hores de treball perseguint per exemple a membres de la junta del carrer de la Pietat. Un perquè faci un cel obert de dos metres amb ventilació al carrer per poder legalitzar un pis que fa 65 anys que té comptadors de la llum i està habitat i reformat. I a l’altra veí perquè li declaren com a habitatge un local comercial del carrer Verge de la Salut per haver-hi un llit i una tauleta”. Així ho apunta el text que l’Associació de Veïns del carrer de la Pietat ha fet arribar a l’Ajuntament.

 

X