Cal Rosal celebra la Festa del Mercat del Bolet amb música, gastronomia, exposició micològica i taller infantil

Cal Rosal celebra diumenge, 26 d’octubre, la Festa del Bolet, amb actes per a totes les edats. Els bolets seran els protagonistes de la jornada i les propostes giraran a l’entorn del bolet, com ara tastos gastronòmics i tallers, però tampoc no hi faltarà, per exemple, la música, que serà un bon ingredient per amenitzar la festa.

Les activitats arrencaran de bon matí. De 9 a 11 hi haurà esmorzar boletaire a base de botifarra i cansalada, amb l’acompanyament de sis acordionistes d’Olvan i Cal Rosal, que mostraran les seves habilitats.

També es podrà visitar, durant tot el dia, l’exposició de bolets, a càrrec de l’Agrupació Micològica Berguedana.

A partir de les 11 del matí, i fins les 2 del migdia, es farà una proposta adreçada als més petits. Es tracta del taller ‘Petits xefs’, en què els nens i nenes, d’entre 3 i 12 anys, podran posar-se a la pell dels cuiners, vestint-se per l’ocasió i elaborant plats. Posaran en pràctica tres receptes de cuina amb bolets.

A la tarda, a partir de les 5, la festa tindrà una sobretaula amenitzada pel grup La Berguedana de Folklore Total. És un grup creat pels membres de l’associació amb el mateix nom que treballa per a la recuperació, estudi i divulgació de músiques i danses tradicionals dels Països Catalans amb especial atenció a les del Berguedà. La formació la integren nou músics que toquen el violí, l’acordió, la flauta, el trombó i percussió. Els seus concerts inclouen balls col·lectius i de parella com ara valsos, mazurques, la xampanya i el cercle circassià.
I per tancar la Festa del Mercat del Bolet de Cal Rosal d’aquest diumenge, a les 6 de la tarda se servirà un berenar a base de productes del Mercat del Bolet de Cal Rosal.

La festa es fa en el marc del Mercat del Bolet, a l’escenari de les parades, on cada dia hi podem trobar dotze paradistes (sis de bolets i sis més de productes alimentaris) que ofereixen els seus productes. A més, els caps de setmana es fan activitats de dinamització com ara sortides al bosc. I aquest diumenge, 26 d’octubre, hi haurà festa grossa al mercat, per això s’ampliaran les parades habituals. L’alcaldessa d’Olvan, Judit Carreras, ha fet una crida a la participació, i espera que un any més el públic respongui. Por a més informació podeu entrar en aquesta pàgina web de l’Ajuntament d’Olvan.

X