L’alcaldessa d’Olvan reclama mesures per evitar la “competència deslleial” que les parades de bolets a peu de carretera fan al Mercat del Bolet de Cal Rosal

L’Ajuntament d’Olvan i paradistes del Mercat del Bolet de Cal Rosal lamenten la “competència deslleial” que pateixen. L’alcaldessa Judit Carreras es queixa que parades de venda ambulant de bolets s’ubiquin a peu de carretera i això perjudiqui als paradistes que tenen un espai al Mercat del Bolet de Cal Rosal.

Segons Judit Carreras, Olvan no és l’únic municipi que es queixa d’aquestes parades a peu de carretera, que a més “suposen un risc per la seguretat”. És del parer que davant d’aquesta alternativa de venda de bolets, cada vegada més estesa, “s’han de prendre mesures”, ja que tal com argumenta “des de les administracions públiques estem invertint recursos econòmics i materials per buscar un turisme de qualitat i per dinamitzar i donar un segell de qualitat als mercats del bolet que tenim a la comarca, i aquest efecte de competència deslleial ens perjudica”.

 

Les parades que se situen a peu de carretera atrauen compradors i això és un perjudici per les parades dels mercats. Les de Cal Rosal aquest any no estan fent el negoci esperat. “No és un bon any pel mercat”, ha reconegut Judit Carreras. A la competència deslleial s’hi suma el fet que aquesta temporada es fan molts bolets al Berguedà, i això fa que els boletaires –més i menys experts– en trobin als boscos i ja optin per anar-los a buscar i no pas per anar-los a comprar. Ho ha reconegut Carreras: “no estem especialment contents aquest any amb el Mercat del Bolet perquè les parades no venen tant com altres anys. Hi ha molt bolet per vendre però com que a la gent que els agrada menjar-ne ja en troben als boscos, no passen per les parades a comprar-ne”.

X