La Diputació posarà barreres per protegir els vianants al tram entre Fumanya i la Font Negra

El tram entre Fumanya i la Font Negra, de Berga, un vial molt transitat a peu, disposarà de barreres per garantir la seguretat dels vianants i senderistes.

La Diputació de Barcelona s’encarregarà d’aquesta actuació, donant així resposta a la demanda de l’Ajuntament de Berga, que treballa en el segell de Destinació Turística Familiar, en què Queralt i els seus entorns són claus en aquest projecte de futur, a engloba a sis municipis.

L’obra que durà a terme de la Diputació és una solució que permetrà separar el trànsit de vehicles del dels vianants, així com adequar el terreny i l’entorn per fer més segur el pas de les persones que circulin per la drecera de Queralt que comença a Fumanya i arriba fins a Cal Nen, així com també pel camí del Guiu i fins al pont de la Riera de Metge del costat de la Font Negra, un espai que també s’habilitarà.

Segons ha informat la mateixa Diputació de Barcelona, en el tram que va de Cal Fumanya fins a Cal Nen, la barrera s’aplicarà al marge esquerre, ja que al dret hi ha una filera d’arbres que impedeix trobar-hi espai. En aquest cas, s’arranjarà el marge, es netejaran les herbes i s’expropiaran terrenys per garantir un mínim d’un metre d’amplada que permeti la col·locació de la barrera de seguretat mixta de fusta i metall, el pas d’una persona, i una cuneta.

Pel que fa al camí que va des de Cal Nen fins a cal Guiu, el trajecte seguirà per la part esquerra de la carretera. Per evitar la caiguda d’algun roc, es col·locarà una visera que complementarà la malla de protecció que hi ha a la paret.

Des d’aquest últim punt fins a la Riera de Metge, s’haurà d’aconseguir una amplada mínima d’1’50 metres per poder col·locar la barrera de seguretat i el camí de vianants. Al llarg de tot aquest itinerant, a més, la Diputació farà un rebaix de terreny d’uns 25 centímetres que omplirà amb material especial compactat.

X