L’Orfeó Berguedà celebra el centenari amb un concert a Berga, en el marc del Cicle de Música per a la Ciutat

Berga programa el Cicle de Música per a la Ciutat, amb un total de sis concerts. De fet, el primer es va fer ja a finals d’octubre i els altres cinc es faran entre el diumenge 23 de novembre i el divendres 26 de desembre. La majoria els protagonitzen formacions de l’Escola Municipal de Música de Berga. Però també n’hi haurà un de l’Orfeó Berguedà, en motiu del centenari de la coral; un altre que protagonitzaran corals de la comarca; i un amb l’Orquestra de Cambra Terrassa 48. El director de l’Escola de Música, Xavier Llobet, ha destacat l’aposta pel cicle: “unir actuacions dins d’un cicle és un projecte que ha funcionat i que per això continuem. A més, la voluntat és també potenciar que l’alumnat del centre vagi als concerts, per això fem que les entrades els surtin gratis, ja que veiem que l’assistència de joves estudiants de música a aquest tipus de concerts és un dels punts febles en què cal treballar”, ha comentat.

La regidora de Cultura de l’Ajuntament de Berga, Queralt Calderer, també ha incidit en la importància d’un cicle de música com aquest: “creiem que tenim davant un seguit d’actuacions molt interessants i que ens permeten oferir un ventall de concerts de qualitat d’aquí fins a final d’any”.

Programació

L’obertura del cicle va anar a càrrec de Bergamasca, amb música barroca. El segon concert serà el 23 de novembre, amb l’Orfeó Berguedà. L’entitat coral fa 100 anys i per celebrar-ho protagonitzaran una actuació junt amb l’Orquestra Selvatana, que hi participarà interpretant peces conjuntament amb la formació de les terres gironines. Aquest concert conjunt entre l’Orfeó Berguedà i la Cobla Orquestra Selvatana es farà al teatre Municipal de Berga a les 6 de la tarda i l’entrada costarà 12€. Ho ha detallat la presidenta de l’Orfeó Berguedà, Roser Farràs, a Ràdio Berga:

 

El tercer concert l’oferirà l’Orquestra de Cambra Terrassa 48 el diumenge 30 de novembre a les 12 del migdia amb el programa titulat ‘Músiques per a explicar’, amb la participació d’un narrador que anirà introduint un programa de música clàssica per a tots els públics. El concert es farà al Teatre Municipal de Berga i el preu de l’entrada serà de 10€.

Entrant ja en període nadalenc i coincidint amb el Premi Ciutat de Berga a la Cultura, l’Orquestra de l’EMMB, juntament amb la Coral Estel de Gironella, la Coral Santa Maria d’Avià, la Coral Sant Bartomeu de Casserres i el grup Vocal V9 presentaran el ‘Glòria’ d’Antonio Vivaldi. Serà el dissabte 13 de desembre a 2/4 de 10 del vespre al Teatre Municipal, i l’entrada serà gratuïta.

El diumenge 21 de desembre arriba un clàssic, el ‘Poema de Nadal’ de Josep Maria de Segarra, recitat per Ton Vilà i acompanyat pel Quintet de Metall de l’Escola Municipal de Música. L’actuació serà a les 6 de la tarda a la sala polivalent del Teatre Municipal de Berga i el sistema de pagament serà via entrada inversa; és a dir, el públic farà una aportació o no finalitzat el concert i depenent de si el concert li ha agradat.

Finalment aquesta part del cicle corresponent a la temporada de tardor-hivern es clourà amb el tradicional concert de Nadal que ofereixen l’Orquestra i la Coral de l’Escola Municipal de Música de Berga el dia 26 de desembre a l’Església de Sant Pere. Serà a les 7 del vespre i el preu de l’entrada costarà 10€.

Venda d’entrades

Les entrades del cicle es poden adquirir al mateix lloc dels concerts i de manera anticipada a la web tincticket.com. En el cas del concert del dia 23 amb l’Orfeó Berguedà, les entrades es poden reservar a l’Oficina de Turisme de l’Ajuntament de Berga. Els alumnes de l’Escola Municipal de Música Berga tenen l’entrada gratuïta als concerts, amb prèvia reserva a l’escola.

 

FOTO: La regidora de Cultura de Berga, Queralt Calderer (esquerra); el director de l’Escola Municipal de Música de Berga, Xavier Llobet; i la portaveu de l’Orfeó Berguedà, Roser Farràs, en la presentació del Cicle de Música per a la Ciutat. AUTOR: Ricard Codina

X