L’agroalimentació al Berguedà ha d’apostar per la innovació i la internacionalització, segons el conseller Pelegrí

El sector agroalimentari és un dels puntals de l’economia del Berguedà. Un sector que en els últims anys s’ha sabut reinventar i ha aguantat més bé que altres el cop de la crisi. Però tot i això li cal una empenta per ser més competitius i consolidar l’economia i l’ocupació a la comarca. Així ho va exposar ahir a Berga el conseller d’Agricultura de la Generalitat, Josep Maria Pelegrí, que va pronunciar una xerrada a la seu de l’ACEB (Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà). Al sector agroalimentari li cal innovació, internacionalització i una aposta per la formació. Aquestes són les claus. D’acord amb el conseller, el president de l’ACEB, Josep Fígols, s’ha referit a “saber aprofitar el mercat global com a oportunitat de futur, això com innovar en l’àmbit alimentari”. De fet, en els últims temps ja han sorgit projectes tractors a la comarca com el Clúster Agroalimentari del Berguedà, entre d’altres.

Josep Fígols també ha destacat en una entrevista a Ràdio Berga la necessitat d’apostar també per la formació. En aquest sentit, van tornar a insistir davant del conseller en la demanda d’un cicle formatiu de grau mitjà del sector agroalimentari. “Esperem que es pugui fer, s’impartiria a l’Institut de Puig-reig. Tenir a gent ben formada seria una bona base per després innovar i apostar per obrir-se al mercat estranger. El concepte es veu bé però caldrà veure la disponibilitat econòmica”.

 

A banda de l’agroalimentació, el conseller Pelegrí també es va referir al sector forestal, un altre punt fort del Berguedà. Segons Fígols, “té un pes molt important a la comarca. Ha de ser un altre dels motors de tracció potent”.

A la xerrada que va oferir el conseller Pelegrí a la seu l’ACEB, a Berga, hi van assistir més d’una seixantena de persones, molts dels quals polítics i empresaris de la comarca.

 

FOTO: El conseller Pelegrí (al centre) en la xerrada d’aquest dilluns a l’ACEB, acompanyat de l’alcalde de Berga, Juli Gendrau (esquerra) i del president de l’ACEB, Josep Fígols. AUTOR: Twitter Sergi Roca