El Consell Comarcal del Berguedà lliura els premis del concurs ‘Nosaltres també diem no a la violència’

El concurs ‘Nosaltres també diem no a la violència’, que s’ha convocat per quarta edició als centres de secundària del Berguedà, ha comptat amb 37 treballs, amb la participació de més de 200 alumnes de 3r i 4t d’ESO de tota la comarca.

Dels 37 treballs presentats se’n van premiar 6. Els guardons es van atorgar dissabte en un acte al Pavelló de Suècia en el marc de les propostes en contra de la violència masclista (en motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència Envers les Dones, que se celebra avui, 25 de novembre).

Treballs premiats

Els primers premis han estat els treballs ‘Violència de gènere’, elaborat per alumnes de 4t d’ESO de l’Institut l’Alt Berguedà de Bagà; i ‘Units dibuixarem la igualtat’, presentat per alumnes de 3r d’ESO de la Secció d’Institut Serra de Noet.

Els segons premis van recaure a ‘Obre els ulls, trenca el silenci i aixeca’t’, presentat per alumnes de 4t de l’Institut de Puig-reig; i el treball ‘Lluitem per la igualtat’, d’alumnes de 3r d’ESO del Serra de Noet.

Els tercers premis van ser per a ‘Nosaltres també diem no a la violència de gènere’, d’un grup d’alumnes de 4t d’ESO de l’Institut de Puig-reig; i per a ‘Digues no a la violència de gènere’, presentat per alumnes de 3r d’ESO de La Salle.

Els grups guanyadors s’han endut vals de compra per bescanviar a les botigues de la Unió de Botiguers i Comerciants de Berga, Bagà, Gironella i Puig-reig, que s’han sumat a la lluita contra la violència envers les dones.

L’acte d’entrega de premis va comptar amb l’actuació del Combo de Bateria de l’Escola Municipal de Música de Berga, que van oferir un petit repertori.

Aquest projecte l’ha impulsat el Consell Comarcal del Berguedà i l’Ajuntament de Berga, que ha ofert el suport tècnic en desenvolupament de les diferents activitats als centres. També les UBIC de Bagà, Berga, Gironella i Puig-reig han col·laborat en els premis.