Puig-reig, Societat

Puig-reig estrena la nova biblioteca

Puig-reig estrena la nova biblioteca

Puig-reig ja compta amb l’esperada nova biblioteca. Dissabte es va inaugurar el nou equipament, ubicat al Passeig de la Riera de la Sala a tocar de la guarderia municipal, que permet guanyar espai i serveis. És un edifici d’uns 1.000 metres quadrats repartits en dues plantes. A la planta baixa hi ha l’apartat per a revistes i diaris, també un espai dedicat als més petits, una sala per a fer-hi xerrades, projeccions i altres actes, i els serveis. A la primera planta (on també s’hi pot accedir amb ascensor) hi ha la part central de llibres i lectura, i aules d’informàtica. També s’hi contempla l’arxiu, una part que s’estrenarà més endavant.

Les noves instal·lacions “no només fan la funció de biblioteca sinó que també volem que sigui un equipament dinamitzador cultural. Que la puguin utilitzar totes les entitats culturals del poble”, ha dit l’alcalde Antoni Clement. S’ha mostrat molt satisfet de poder disposar de la nova biblioteca, una de les obres més importants d’aquest mandat. Segons Clement, “es tracta d’un equipament molt necessari per a la cultura i l’educació del poble. Això és el que volem potencia, que els joves de Puig-reig estiguin ben format i preparats, ha apuntat Clement.

La nova biblioteca ofereix el servei d’autopréstec basat en la tecnologia RFID, que permet major autonomia de l’usuari a l’hora d’agafar o retornar documents. La biblioteca estarà oberta al públic 30 hores i mitja a la setmana.

Per a la posada en marxa del nou equipament, la Diputació de Barcelona ha aportat uns 603.000 euros en concepte d’ajuts a la construcció, adquisició de fons documentals i audiovisuals, així com d’equipament informàtic. El cost total ha estat una mica superior a 1.470.000 euros. L’Ajuntament n’ha aportat 193.000 i la Generalitat 675.000 euros.

El fons

bibliotecapuigreig3 (Medium)L’equipament ofereix un fons de 28.500 documents, entre els quals hi ha 25.000 llibres, 3.500 documents audiovisuals i 28 subscripcions a diaris i revistes. Destaquen els seus fons especials en colònies tèxtils (en el qual hi ha participat directament la historiadora local Rosa Serra), i el dels templers (aquest ordre militar va tenir una comanda a Puig-reig des d’on gestionaven les possessions que tenia al Berguedà i a la Cerdanya).

Inauguració presidida per Salvador Esteve i Ferran Mascarell

bibliotecapuigreig1 (Medium)L’acte d’inauguració el va presidir Salvador Esteve, president de la Diputació de Barcelona, acompanyat pel conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell, per l’alcalde de Puig-reig, Antoni Clement, i pel delegat del Govern a la Catalunya Central, Juli Gendrau.

En la seva intervenció, Esteve, va afirmar que “per un poble com Puig-reig, la biblioteca és un equipament de referència”, i va afegir que “és un espai de cultura i de formació, un centre social i d’oci, una escola de civisme i convivència, que representa un guany extraordinari per a tothom”.

Per la seva part, el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, va dir que “un país lector és un país més savi” i va afegir ha afegit que “la inauguració d’una biblioteca és l’indicador que estem fent un país millor”.

Xarxa de Biblioteques de la Diputació

La biblioteca de Puig-reig forma part de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona, integrada per 221 biblioteques i 9 bibliobusos, que treballen de forma coordinada i amb uns mateixos estàndards de qualitat per tal de facilitar l’accés a la cultura, el lleure i la informació als ciutadans de la demarcació de Barcelona.

L’ús de l’antiga biblioteca

La biblioteca vella de Puig-reig, ubicada a la Plaça Nova, tenia molts problemes d’humitats. Ara, ha quedat en desús, però la previsió de l’Ajuntament és adequar-lo perquè en puguin fer ús de les diferents associacions del poble.

Biblioteca de Puig-reig Ferran Mascarell Inauguració Salvador Esteve

Estic amb tu

Comentaris