El Festival Campi qui Boogie porta a Sant Feliu Sasserra dues figures internacionals del gènere, Lluís Coloma i Frank Muschalle

El Consorci del Lluçanès organitza aquest Nadal el Festival Campi qui Boogie al Lluçanès, i ho fa amb la participació de dues figures internacionals del gènere com són Frank Muschalle i Lluís Coloma, que oferiran un concert aquest dissabte, 27 de desembre, a l’Ateneu de Sant Feliu Sasserra. El preu de l’entrada serà de 5 euros.

L’actuació permetrà veure en directe dues de les principals figures del boogie woogie a l’actualitat: Coloma, resident a Lluçà; i l’alemany Muschalle, que han tocat junts a països com Alemania, Suïssa i França. Ambdós pianistes interpretaran a quatre mans algunes de les peces més populars d’un gènere, que segons descriu Lluís Coloma, és “molt ballable, divertit, hipnòtic i energètic”.

Des del consoci es veu la iniciativa com “una oportunitat per donar a conèixer el Lluçanès per mitja d’un gènere musical que està a l’alça”. De fet, l’entitat ja pensa en fer créixer el festival de cara l’any que ve amb la incorporació de nous concerts i artistes internacionals, i un programa d’activitats i accions de promoció, “per tal que els assistents al festival puguin gaudir dels concerts però també d’altres atractius del Lluçanès com el paisatge i la gastronomia”.

El boogie woogie és cada vegada més present a l’oferta musical de Catalunya, tot i no ser un estil musical que es promocioni massa. Lluís Coloma ha contribuït, des del seu vessant de promotor, a introduir el boogie woogie a Catalunya i a l’estat espanyol.

Lluís Coloma és una de les figures rellevants a nivell mundial d’aquest gènere, originari dels anys 40 als Estats Units i que progressivament s’ha anat introduint a l’escena musical catalana. Nascut a Barcelona, Coloma és un pianista polifacètic i premiat –Músic de l’any 2003 per l’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya, Artista BluesCat 2006–, influenciat musicalment per Jerry Lee Lewis, Roosevelt Sykes, i Alan Price. Ha compaginat la seva carrera musical amb l’organització d’esdeveniments com el Festival Internacional de Boogie Woogie de Barcelona, la cita anual Blues & Boogie Reunion de Terrassa, i la Boogie Woogie Jubilee de Barcelona. També ha enregistrat prop d’una desena de discos, ja sigui en solitari i composicions pròpies o bé amb altres pianistes com la llegenda del boogie Bob Seeley.

Per la seva banda, Frank Muschalle, és un dels pianistes de boogie woogie més destacats d’Europa, destaca per la seva capacitat d’improvisació.

X