Marc Coma ja és a l’Argentina, a punt per arrencar el Dakar aquest diumenge 4 de gener

Marc Coma ja és a l’Argentina. El pilot de motos d’Avià vol repetir la victòria de l’any passat al ral·li Dakar, la mítica prova que es disputa els últims anys a l’Amèrica del Sud i que arrencarà aquest proper diumenge, 4 de gener. Sortirà de Casa Rosada (Buenos Aires), recorrerà el desert xilè d’Atacama, el salar bolivià d’Uyuni i tornarà, després de 9.000 quilòmetres i tretze etapes, a la capital argentina, on acabarà el 17 de gener.

Els canvis que l’organització ha introduït en el recorregut del Dakar el fan un dels més durs dels últims anys. Marc Coma ha dit que “es presenta un Dakar difícil i complicat on els petits detalls són importants. Haurem de lluitar des del primer quilòmetre fins a l’últim i fer una carrera perfecta per poder optar al títol”.

Aquesta vegada, Coma no haurà de competir amb el francès Cyril Despres, el pilot que li ha disputat les victòries en les últimes nou edicions del ral·li, ja que Despres disputarà enguany el ral·li amb cotxe, en la categoria de cotxes. Tot i l’absència de Despres, Coma espera molta competència, com la de Joan Barreda, i no descarta que Laia Sanz també pugui lluitar pel podiamb els homes.

El pilot d’Avià ha preparat a consciència la prova, físicament està a punt i la seva moto, KTM, també. Utilitzarà la mateixa de l’any passat -la KTM 450 Rally–, encara que el pilot ha reconegut que hi han treballat per acabar de desenvolupar-la. L’equip estarà format pel mateix Marc Coma, Jordi Viladoms, Sam Sunderland i Rubén Faria.

Marc Coma arriba al Dakar optimista, després d’haver aconseguit el seu sisè títol de campió del món de raids. Participarà en el seu dotzè Dakar i el repte és, després de quatre vegades campió (2006, 2009, 2011 i 2014), conquerir el seu cinquè títol en la categoria de motos.