Puig-reig, Societat

L’alcalde de Puig-reig està disposat a trobar un pis de lloguer social a la família ‘okupa’

L’alcalde  de Puig-reig, Antoni Clement, s’ha mostrat disposat a trobar un pis  de lloguer social a la família que ocupa l’immoble de Cal Casas 79. Clement defensa que és el que el consistori ja va exposar a la PAHC Berguedà i a la família afectada en una reunió anterior a l’ocupació de l’habitatge.

L’alcalde però no contempla reestablir el servei d’aigua, perquè quan es va ocupar la casa el 27 de desembre passat es va punxar del carrer tant l’aigua com l’electricitat de manera irregular. Clement diu que la voluntat no es deixar sense serveis a les persones necessitades, però considera que no calia arribar a aquesta situació ja que la família afectada encara no havia estat desnonada del pis de en què s’estaven i en el qual els serveis socials i Càritas ja es feien càrrec dels serveis bàsics.

L’alcalde recorda, a més, que el Consell Comarcal havia ajudat també a aquesta família a pagar els rebuts de lloguer.

Per a Clement el consistori ha complert el seu paper ja que s’ha treballat en un llistat de tots els habitatges buits del municipi, així com de les famílies a les que han d’ajudar. L’alcalde explica que tot i que hi va haver una reunió de la PAHC amb tots els grups municipals, per trobar una solució mentre aquesta família encara podia estar-se en l’anterior habitatge del que no se’ls va arribar a desnonar, la PAHC va decidir ocupar un immoble de manera immediata.

Clement lamenta la situació i es compromet a trobar solucions. Segons el batlle, però, la gestió de la PAHC ha creat a Puig-reig “un malestar real amb els veïns, ja que a la gent del poble els ha generat força inquietud que s’entrés a una casa unifamiliar per la cara”. Per Clement, “no hi havia una necessitat tan urgent per ocupar perquè no estaven desnonats”. Toni Clement apunta que la situació podria “portar problemes de convivència i de seguretat”.

Malgrat tot l’alcalde diu que l’ajuntament està disposat a negociar amb les entitats bancàries per aconseguir la cessió d’habitatges buits i posar-los en règim de lloguer social a disposició de les famílies necessitades del municipi, també en el cas de la família que ocupa aquest immoble des del 27 de desembre i de l’altra persona adulta que hi viu des del 8 de gener.

Comunicat de l’ajuntament

Les explicacions que ha donat l’alcalde de Puig-reig, Antoni Clement, a Ràdio Berga, les ha exposat també l’ajuntament en un comunicat que penjat a les xarxes socials, en el qual també s’assegura que “en qualsevol cas es pren el compromís de seguir ajudant a la família, no es deixaria sense habitatge ni ajuts. Tan sols es demana la voluntat de cercar una solució conjunta per desocupar la casa”.

Alcalde Desnonament Ocupació PAHC Puig-reig Toni Clement

Estic amb tu

Comentaris