Puig-reig, Societat

La PAHC troba injust que l’Ajuntament de Puig-reig hagi tallat l’aigua a la casa ocupada i demana que restableixi el servei

La PAHC troba injust que l’Ajuntament de Puig-reig hagi tallat l’aigua a la casa ocupada i demana que restableixi el servei

L’Ajuntament de Puig-reig va tallar ahir el servei d’aigua de la casa ocupada del municipi (Cal Cases, núm 79), on des del 27 de desembre passat hi viu una família sense recursos econòmics. Un fet que ha “indignat” a la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i el Capitalisme (PAHC) del Berguedà, que considera que la mesura presa pel consistori i el seu alcalde, Antoni Clement, “atempta contra els serveis bàsics”.

Aquesta acció ha agreujat un conflicte obert aquests últims dies entre l’Ajuntament de Puig-reig i la PAHC, que considera que “s’han creuat diverses línies vermelles”, de les quals el tall d’aigua és la més greu. Ramon Massana, portaveu de la PAHC Berguedà, ha recordat en una entrevista a Ràdio Berga i a l’AquíBerguedà.cat, que a la casa ocupada hi viu una família de sis membres (un matrimoni amb els seus quatre fills, tres dels quals menors d’edat) i una altra persona adulta que s’hi va traslladar el 8 de gener quan el van fer fora del pis on vivia. Per a ells, ha dit, “l’aigua és una necessitat”. Per això demanen a l’Ajuntament que restableixi el servei el més aviat possible. Aquesta però, no és la intenció de l’Ajuntament.

Restablir l’aigua i negociar lloguers socials

La PAHC demana a l’alcalde de Puig-reig, Antoni Clement, que “tal com assegura que vol fer” negociï amb les entitats bancàries per aconseguir lloguers socials, resituar les famílies de l’Obra Social en aquests immobles, fer-se càrrec de les despeses dels nous habitatges mentre les famílies no tinguin ingressos i, un cop es tinguin ingressos, que el preu del lloguer amb subministres inclosos no excedeixi el 30%.

La PAHC es compromet a donar per finalitzada l’Obra Social de Cal Cases quan “s’hagin cobert les necessitats habitacionals de les famílies”, han manifestat. Però “cal  que els nous habitatges reuneixin les condicions adequades”, que els contractes siguin d’un mínim de tres anys, i que l’Ajuntament empadroni les famílies a Cal Cases, mentre no es faci efectiu el trasllat a d’altres habitatges. Fins que això no passi, assegura la PAHC, “la família seguirà vivint a l’immoble”. Segons la plataforma, “l’ocupació ha sigut conseqüència de la falta de voluntat del consistori per trobar solucions a un cas del qual els serveis socials feia més d’un anys que en tenien coneixement”.

Empadronament

La PAHC troba també “especialment greu” que l’Ajuntament de Puig-reig a empadronar a aquestes famílies”. Massana assegura que “s’ha demanat negociar amb el consistori en tot moment” i que el fet d’entrar a viure en un habitatge desocupat “ha sigut conseqüència de la falta de voluntat del consistori per trobar solucions a un cas del qual serveis socials feia més d’un any que en tenia coneixement”.

 

Aigua Desnonaments Ocupació PAHC Puig-reig Subministrament

Estic amb tu

Comentaris