Catalunya registra la millor producció de bolets dels últims 20 anys amb 217 kg/ha

Catalunya ha registrat la millor producció de bolets dels darrers 20 anys. Se n’han produït una mitjana de 217 quilos per hectàrea, mentre que els últims 20 anys ha estat de 57 kg/ha. Molta qualitat però en canvi la qualitat no ha estat tan bona.

Els inventaris micològics realitzats des del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, des de principis de juliol fins a finals de desembre, per a un total de 88 parcel·les de mostreig, han permès quantificar la producció i la diversitat micològica a Catalunya de la temporada 2014 en 217 kg/ha., que equivaldria a 119.420 tones de bolets de tot tipus a Catalunya i un total de 490 espècies identificades.

Els motius d’aquesta temporada excepcional han estat les pluges abundants i les temperatures moderades de l’estiu, així com una tardor plujosa, càlida i poc ventosa. Això ha creat les condicions òptimes per a la fructificació de bolets, superant els 120 kg/ha. registrats la temporada 2013, i els 57 kg/ha. de mitjana dels últims 20 anys.

A nivell d’espècies comercials, s’han produït 28.660 tones de bolets als boscos de Catalunya. Això podria representar un valor potencial entre els 89,5 i 143,3 milions d’euros.

La producció de rovellons ha estat molt abundant, amb una mitjana de 33 kg/ha. a Catalunya. Però, el 70% dels rovellons estava afectat per cucs, a causa principalment d’una major presència d’insectes per l’elevada humitat i les suaus temperatures de la tardor.

Altres espècies que no s’han vist tan afectades pels insectes i les seves produccions han estat considerables a nivell de Catalunya han estat els ceps (21 kg/ha), els camagrocs (18 kg/ha) i les llenegues (11 kg/ha).