‘Conductàlia’, una jornada de seguretat viària per a joves arriba a Berga per primer cop

Per primera vegada, ‘Conductàlia’ arriba a Berga, de la mà del Montepio de Conductors, amb la col·laboració d’Ajuntament de Berga, Bombers, Generalitat, Mossos, SEM, Policia Local, Institut Guttmann, Stop Accidents, professionals sanitaris i juristes. Una jornada adreçada als joves que estan en edat de començar a conduir, per conscienciar-los sobre els perills de cometre una imprudència o de no anar prou en compte al volant. L’activitat contempla una primera part amb breus ponències i un final d’interès que inclou un simulacre d’accident a la plaça Sant Pere de la capital berguedana.

El dijous 5 de març se celebrarà així la primera edició de ‘Conductàlia’ a Berga, una jornada de seguretat viària adreçada a estudiants dels cursos superiors d’ESO, de Batxillerat i de cicles formatius, que fins ara ja s’ha dut a terme amb èxit a la ciutat de Manresa, organitzada pel Montepio de Conductors. La jornada consta d’una primera part de xerrades breus, al Teatre Municipal de Berga, i un simulacre posterior; i té per objectiu conscienciar els joves sobre diversos aspectes de seguretat viària. En aquest cas, estarà centrada, principalment, en els perills en la conducció de la moto.

N’ha parlat aquest dimarts a Ràdio Berga i a l’AquíBerguedà.cat, Estanis Triviño, director executiu de Montepio de Conductors. La jornada serà conduïda pel periodista de TV3 Enric Oller, i tindrà lloc el 5 de marça al Teatre Municipal de Berga, a partir de les 11 del matí. Primer es farà un torn d’intervencions de cada una de les entitats organitzadores; en què es tractarà, de manera breu i amena, diferents aspectes respecte la seguretat viària i els perills de cometre imprudències. Després, els joves es traslladaran a la plaça de Sant Pere on viuran un simulacre d’accident de trànsit i veuran com treballen els cossos de seguretat, d’emergències i sanitaris. Una posada en escena que Estanis Triviño ha convidat a veure a tota la ciutadania, acostant-se aquell dia al lloc en què es farà.

D’entre les veus i opinions que podran escoltar uns 500 joves de Berga es troba la de Mireia Sanz González, víctima d’un accident de trànsit i monitora del programa ‘Game Over, no te la juguis!’ de prevenció de lesions medul·lars i cerebrals de la Fundació Institut Guttmann. Entre d’altres, intervindran a la jornada Josefina Vizuete, sergent cap de la Policia Local de Berga i Vicenç Vegas Crespo, cap de Bombers de Berga, així com Avelí García Sala, sotsinspector cap de l’Àrea Regional de Trànsit Central dels Mossos d’Esquadra. Tècnics sanitaris i jurídics també formaran part del programa.