Un homenatge al Pi de les Tres Branques recordarà a Lluís Ballús aquest diumenge

El proper diumenge 22 de febrer, a les 2/4 de 12 del matí tindrà lloc l’homenatge a Lluís Ballús, doctor berguedà i impulsor de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), al Pi de les Tres Branques. Aquest és un acte del que l’ANC Berga ja havia parlat la setmana passada i que, segons fonts de la mateixa sectorial de l’assemblea, ja havia previst el mateix Lluís Ballús de 62 anys, que va morir dimecres 11 de febrer després d’una llarga malaltia. El programa preveu una trobada al Pi Jove a 2/4 de 12 i, tot seguit, lectures i música en directe. A les 12 també es farà una escampada de terra del Berguedà. I a 2/4 d’1 al Pi Vell, serà el moment en què els Castellers de Berga facin un pilar de dol en honor a Ballús i hi haurà el Cant dels Segadors.

Finalment a 2/4 de 2, al centre Cívic d’Espinalbet hi haurà música en directe a càrrec dels companys músics del Lluís i actuacions lliures per a tothom qui hi vulgui col·laborar. Seguidament hi haurà un dinar popular, amb parlaments i torn de paraules obert a tothom. Des de l’ANC Berga han recordat que “al Lluís li hauria agradat veure un mar d’estelades vora el Pi”.

Acte especial a la xerrada de Vila d’Abadal

Abans, però, serà Òmnium Cultural qui homenatjarà la figura de Lluís Ballús en el marc de l’última xerrada del cicle ‘La via europea de l’estat català’ aquest dijous al Casal d’Europa. Es comptarà amb la presència de Josep Maria Vila d’Abadal, alcalde de Vic i president de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), que donarà la conferència acompanyat del president d’Òmnium Cultural al Berguedà, Jaume Farguell. Serà en el decurs de l’acte que es farà un homenatge pòstum a Lluís Ballús.

L’activitat tindrà lloc a la sala d’actes del Casal d’Europa de Berga (Pavelló de Suècia), aquest dijous, a partir de 2/4 de 8 del vespre.

X