La CUP organitza un debat sobre la situació de l’habitatge a Berga

Aquest dissabte 21 de febrer, a les 5 de la tarda, la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) ha organitzat a Berga, conjuntament amb Procés Constituent, una xerrada – debat sobre la situació de l’habitatge a la ciutat amb propostes per millorar el moment actual. L’activitat es durà a terme al local de l’Associació de Veïns de Santa Eulàlia (antic Centre Cívic).

Oriol Marquès, membre berguedà de la CUP n’ha parlat a Ràdio Berga i a l’AquíBerguedà.cat. Ha dit que es farà un anàlisi de la situació actual: “Repassarem com està el tema, l’habitatge públic, l’habitatge social; i també explicarem totes les mocions que s’han presentat a l’Ajuntament, tant per part de la CUP com per la PAHC”.

Ha afegit que “repassarem si les mesures que, en el seu moment, es van aprovar, s’estan aplicant”. L’objectiu, ha insistit, és “buscar possibles noves solucions”. Per la qual cosa a la xerrada de dissabte també es podran escoltar veus “especialitzades” en urbanisme i habitatge, convidades tant per la CUP com per Procés Constituent.  Oriol Marquès no ha volgut aprofundir en una temàtica que es vol tractar punt per punt en la xerrada – debat d’aquest dissabte, però ha recordat que “Berga està ple de pisos buits. Al 2013 n’eren 1.300 i escaig; i és evident que el tema habitatge tal i com s’estava plantejant fins ara no és viable”. Està convençut, per tant, que és un tema que cal replantejar i que té molt més recorregut del que d’entrada se suposa: “Hi ha el lloguer social, sí, i d’altres moltes alternatives com la cooperativa d’habitatge amb cessió d’ús”. Les diferents possibilitats s’exploraran a la trobada.

El nom de l’activitat és ‘La bombolla immobiliària, a Berga, i desprès, què?’.