La Federació Catalana de Natació assegura que no posarà traves al trencament de la concessió del Centre Esportiu El Tossalet

La Federació Catalana de Natació (FCN) donarà les màximes facilitats a l’Ajuntament de Berga per a què aquest pugui rescindir la concessió del Centre Esportiu El Tossalet, del qual la FCN és ara l’adjudicatària. Fonts de la federació han indicat a Ràdio Berga i a l’AquíBerguedà.cat que “hi ha plena disposició” per donar per finalitzat el contracte de concessió “de la millor manera possible”.

La Federació Catalana de Natació, actual concessionària d’aquesta instal·lació, havia signat a l’octubre un contracte de subrogació amb una nova societat formada per accionistes de Berga Resort; amb l’objectiu de traspassar la gestió del Tossalet. L’equip de govern de Berga, però, ha anunciat ja aquest mes de febrer que no donava llum verda a aquest acord i que, en els propers mesos, es procedirà a convocar un nou concurs per atorgar la concessió pública del Tossalet a un nou adjudicatari. Això suposaria el trencament del contracte amb la FCN, que no hi posarà traves.

L’equipament esportiu i la piscina del Tossalet són, de fet, deficitaris des que es van obrir el 2005, pel baix nombre d’usuaris. Es necessitarien uns 2.000 abonats per fer viable aquest centre esportiu, mentre que a final d’any n’hi havia només pels volts de 1.200. En aquest sentit, l’alcalde de Berga, Juli Gendrau, ha estimat que El Tossalet genera 200.000 euros de pèrdues anuals.

La intenció del consistori és  extingir de mutu acord la concessió amb la Federació Catalana de Natació i obrir un nou concurs per trobar ja enguany, abans de setembre, uns altres concessionaris.

Una hipoteca que assumirà la federació

El diari Regió7 avançava aquest dimarts que la concessió del Tossalet de Berga té constituïda una hipoteca. Es tractaria, de fet, d’una hipoteca feta per la concessionària, la Federació Catalana de Natació (FCN), per un préstec de 841.417 euros que li va concedir en el seu dia l’Institut Català de Finances (ICF).

La FCN ha explicat això sí, en una trucada que li han fet Ràdio Berga i l’AquíBerguedà.cat, que aquest crèdit no serà un escull per l’Ajuntament de Berga a l’hora de rescindir el contracte de concessió del Tossalet. “La federació se’n farà càrrec [del que falta per pagar del préstec], com ha estat fent fins ara”, han assegurat des del departament de Comunicació de la FCN. No ha transcendit la data en què es va formalitzar la hipoteca ni quin és l’import pendent en l’actualitat.

X