Uns 450 joves es reuneixen a Berga per participar a ‘Conductàlia’, una jornada de seguretat viària per estudiants

Una desena de centres educatius del Berguedà han participat a Conductàlia, la jornada de seguretat viària organitzada per Montepio de Conductors, que ha arribat per primera vegada a Berga i que va adreçada a estudiants dels cursos superiors d’ESO, de Batxillerat i de cicles formatius. En total hi han hagut més de 450 persones provinents de Berga, Gironella, Puig-reig i de Bagà, que han assistit primer a una sèrie de breus ponències que s’ha fet al Teatre Municipal per part de diversos cossos de seguretat i emergències, víctimes d’accidents de trànsits, i professionals mèdics i judicials.

Després, tots ells s’han traslladat a la plaça Sant Pere on s’ha fet un simulacre perquè poguessin veure com actuen els cossos d’emergències davant un accident. L’objectiu era conscienciar els joves, que tenen edat de començar a conduir, dels perills de la conducció i també de ser vianant. Segons ha explicat aquest matí de divendres a Ràdio Berga i a l’AquíBerguedà.cat, el cap de l’Oficina de Relacions amb la Comunitat dels Mossos d’Esquadra de Berga, Pep Fornell.

Conductàlia Berga ha estat liderada pel Montepio de Conductors però ha comptat amb la col·laboració d’Ajuntament de Berga, Servei Català de Trànsit, Protecció Civil, Policia Local de Berga, Mossos d’Esquadra, Bombers de la Generalitat, SEM Berga, Institut Guttmann, Stop Accidentes, del magistrat José Manuel del Amo i de la metgessa forense Maria Mercè Basas. “Un dels moments més impactants ha estat quan un jove de l’Institut Guttman que va quedar en cadires de rodes, els ha explicat la seva experiència”, ha reflexionat Fornell.