Gironella destina prop de 54.000 euros a asfaltar i fer treballs de manteniment als seus carrers

L’Ajuntament de Gironella ha avançat enguany els treballs de millora, asfaltatge i manteniment, que l’actual equip de govern duu a terme anualment, sovint a mitjan d’any, en voreres i paviments de la vila.

Aquesta setmana s’han fet, doncs, diverses actuacions de manteniment al nucli urbà, en punts de la vila en què es necessitava treballar en l’asfalt del paviment, pintar novament passos de vianants, línies d’aparcament o d’altres senyals viàries horitzontals; o bé, fins i tot, en què calia també arranjar defectes de la vorera o bé ampliar-la. Amb un pressupost de prop de 54.000 euros.

obres gironella 2015 (3)Els treballs, que l’any passat van fer-se al maig, s’han fet a principi de març aquest 2015, per la necessitat d’adequar el paviment en un punt que no està urbanitzat del carrer de la nova biblioteca, que obrirà portes el proper 21 de març.

La infraestructura està situada en la cruïlla entre el carrer del Pont de les Eres i l’avinguda dels Països Catalans.

S’han realitzat, així, obres de millora de l’asfalt a l’Avinguda Catalunya, al pas de la Muralla o al Pont de les Eres, on s’ha modificat l’amplada de les voreres, fent-les accessibles per a persones amb mobilitat reduïda. Al Pont de les Eres, de fet, també s’han dut a terme actuacions d’asfaltatge i es preveu poder-hi situar juntes de dilatació per evitar que el pas del temps faci visibles les esquerdes del quitrà, com passava fins ara.

obres gironella 2015 (2)A més, s’han repintat senyals viàries del terra, com són les línies dels aparcaments, les que marquen les zones de càrrega i descàrrega i els passos de zebra.

En aquest sentit s’ha readaptat també un dels elements pensat per a la reducció de velocitat de l’Avinguda Catalunya; un ressalt del paviment, anomenat en llenguatge tècnic d’esquena d’ase. Es tracta d’un element que estava situat a la cruïlla amb la carretera de Casserres, que es reconvertirà ara en un pas de zebra elevat, amb l’objectiu de combinar la necessitat d’un element reductor de la velocitat amb la de mantenir la fluïdesa dels vehicles a l’avinguda principal de Gironella.

També hi ha hagut treballs d’asfaltatge a la carretera de cal Bassacs.

L’alcalde de Gironella, David Font, ha explicat a Ràdio Berga i a l’AquíBerguedà.cat que es destina una partida de forma anual a l’asfaltatge i manteniment de carrers. Aquesta és, per tant, la quarta  intervenció consecutiva en aquest àmbit en l’actual legislatura.

Les obres han portat algunes afectacions de trànsit a la vila els últims dies, i el consistori espera que els treballs es puguin donar per finalitzats de manera completa ja aquest dimecres.

Font ha assegurat que el fet de realitzar periòdicament els treballs de manteniment facilita que els carrers estiguin en bon estat, de manera que del pressupost del consistori per arranjament de vies i carrers, enguany encara quedaria una quantitat que es podria destinar a una segona actuació de cara a l’estiu.

FOTOS: Treballs d’asfaltatge i millora als carrers de Gironella. AUTOR: Ricard Codina

X