Mor l’empresari berguedà Ramon Planas Vila

Ha mort l’empresari berguedà Ramon Planas Vila, als 88 anys d’edat. El funeral tindrà lloc demà dimecres dia 11, a les 4 de la tarda, a l’església parroquial de Santa Eulàlia de Berga. Planas havia estat fill del fundador d’Autocars Planas de Berga,  una empresa de transport que va néixer a la capital berguedana a final dels anys 20 del segle passat, i a la que Ramon Planas va dedicar bona part de la seva vida com a empresari.

El pare de Ramon Planas era Lluís Planas Ballús, que va comprar el primer autocar de l’empresa i va sol·licitar la concessió Berga – Montmajor – Solsona ja abans de 1930. Després a la dècada dels 30 va començar el transport de treballadors d’Avià i de Graugés fins a la colònia tèxtil de cal Rosal. La línia va estar en servei fins al 1991, quan el tèxtil va fer fallida. Amb el temps afegirien noves concessions i noves línies regulars.

L’empresa d’autocars va ocupar bona part de la seva vida professional però també va ser tinent d’alcalde de Berga durant el govern de Joan Noguera, abans de la democràcia, època del franquisme. D’aquella etapa, Planas havia dit que mai li havia interessat la política, però sí “el treball a l’administració”.

Actualment Autocars Planas pertany a l’empresa de transport Sagalés.

X