L’Associació de dones i Òmnium organitzen avui una conferència en motiu del dia Internacional de la Dona

L’Associació de dones i Òmnium Cultural del Berguedà organitzen una conferència en motiu del dia Internacional de la Dona. Sota el títol: “Quatre dones que contribuïren a canviar el món”, al pavelló de Suècia de Berga, es parlarà aquest dimarts d’Ermessenda de Carcassona, Clara Hale , Simone de Beauvoir i Nadine Gordimer. L’acte tindrà lloc avui dimarts 10 de març, a les 7 de la tarda.

Aquesta és, a més, una conferència que anirà a càrrec de Jaume Farguell i Sitges, President del Casal d’Europa i d’Òmnium Cultural del Berguedà i l’entrada és lliure.

Farguell reflexionarà sobre la vida de les quatre dones. Ermessenda de Carcassona (972 – 1058), casada des del 991 amb el comte de Barcelona Ramon Borrell, amb qui va governar fins que va morir el 1017. El seu difunt marit li va donar en escriptura testamentària el condomini dels tres comtats de manera que va governar com a regent durant la minoria d’edat del seu fill (1017 – 1021).

Clara Hale (1905 – 1992), també coneguda com la Mare Hale, americana de vocació humanitaria que va fundar la Casa Centre Hale, una llar per a nens no desitjats i infants nascuts d’addictes a les drogues.

Simone de Beauvoir (1908 – 1986), novel·lista, filòsofa existencialista, professora i feminista francesa.

I Nadine Gordimer (1923 – 2014), escriptora sud-africana en llengua anglesa guardonada amb el Premi Nobel de Literatura l’any 1991.

 

Berga anima a plantejar nous models des dels contes

Paral·lelament l’Ajuntament de Berga, també coincidint amb el Dia Internacional de la Dona que va commemorar-se globalment el passat diumenge 8 de març, va donar a conèixer un vídeo en què anima als pares a ensenyar nous models de gènere a través dels contes.

El consistori aposta per “l’ús de nous models de contes” que contribueixin a transmetre idees i valors més igualitaris entre la infància.

 

 

X