Les entitats i els professionals de diversitat funcional de la comarca visiten la USEE de l’Escola La Salle i demanen més recursos

La Taula de Diversitat Funcional, l’espai de participació de les entitats, professionals i persones vinculades a l’àmbit de la salut i de les discapacitats del Berguedà en xarxa, han fet la seva reunió trimestral a l’Escola La Salle de Berga. El centre disposa d’una Unitat de Suport a l’Escolarització Especial (USEE), un recurs de suport als alumnes amb necessitats educatives especials, que permet afavorir la participació i la inclusió en un entorn escolar normalitzat. La USSE  està formada per un equip de treball multidisciplinari.

Alguns dels objectius d’aquesta unitat, pel que fa al seus alumnes, són: garantir que tots els joves de la USEE siguin acceptats en la comunitat educativa i en formin part; prioritzar-los l’assistència a l’aula ordinària; preparar-los per a la vida adulta i ensenyar-los habilitats per a una bona socialització. Segons expliquen fonts tècniques de l’àrea d’Educació del Consell Comarcal del Berguedà.

Al Berguedà només es disposa d’una USEE, que atén alumnes d’Educació Secundària (ESO) de 12 a 18 anys amb retard mental moderat, retard en l’aprenentatge, trastorns de desenvolupament i/o alteracions de conducta. I actualment, hi ha escolaritzats 11 alumnes procedents de diferents pobles de la comarca.

Un dels reptes de la USEE de La Salle, dels Serveis Educatius del Berguedà i de la resta d’entitats i serveis de la Taula de Diversitat Funcional que impulsa el Consell Comarcal del Berguedà és, de fet, fer un “front comú” per aconseguir més recursos per als joves amb diversitat funcional per tal que finalitzin l’escolarització obligatòria; tal i com asseguren fonts de l’ens comarcal.