Un bomber del parc de Guardiola rep la medalla d’Honor d’Argent del cos

Josué Saura, del parc de Bombers de Guardiola de Berguedà, ha rebut la medalla d’Honor d’Argent per Serveis Excepcionals per haver assistit, estant fora de servei, un home que havia perdut el coneixement després de protagonitzar un intent d’agressió a la porta d’una escola a Sabadell. El jove de 19 anys que va assistir Saura, va disparar amb una arma de fogueig al pare de l’alumna d’una escola i després es va prendre una dosi letal d’arsènic.

El conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Ramon Espadaler, va presidir aquest darrer cap de setmana, a la Fira de Sabadell; l’acte de lliurament de les Medalles d’Honor i les Mencions Honorífiques als membres del Cos de Bombers de la Generalitat pels anys dedicats al servei o per mèrits, d’entre els quals es va donar la medalla al berguedà Josué Saura. En total, de fet, es van entregar 292 medalles a nivell de tot Catalunya, premiant els anys al cos o bé la realització de serveis excepcionals. D’aquestes medalles, fins a 50 van ser per a efectius de la Catalunya central.

Durant la seva intervenció, el conseller Espadaler va anunciar una nova oferta pública pel cos de bombers, “153 places de bombers per rejovenir el cos en una convocatòria abans de l’estiu”. En paral·lel al que serà l’oferta pública, també obrirem oferta per atendre les baixes entre els bombers voluntaris”, va afegir.

X