L’Escola Municipal de Música de Berga donarà el tret de sortida amb un cercavila de bandes al cicle de concerts

Un cercavila musical format per membres de l’Escola Municipal de Música de Berga (EMMB) i la de Vilafranca del Penedès, recorrerà les principals vies del centre històric de Berga aquest dissabte per donar el tret de sortida a una nova edició del Cicle de Música per a la Ciutat. En aquest sentit, diumenge, l’EMMB farà el primer de sis concerts que oferirà en el marc de la nova edició d’aquest cicle, una activitat consistent en una sèrie de concerts organitzats per la mateixa escola de música, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Berga i la seva AMPA.

Així, el tret de sortida serà aquest diumenge dia 15 a 2/4 de 12 del migdia al Teatre Municipal de Berga, un espectacle que serà el resultat de l’intercanvi de bandes entre les de les escoles municipals de música de Berga i de Vilafranca del Penedès. Serà per començar que s’ha volgut ambientar l’intercanvi amb una passada per la ciutat, dissabte a la tarda ja hi haurà un passacarrers pel centre urbà a càrrec de les dues bandes. L’entrada al concert de diumenge serà gratuïta. Segons ha explicat a Ràdio Berga i a l’AquíBerguedà.cat el director de l’EMMB, Xavier Llobet.

El Cicle de Música per a la Ciutat seguirà diumenge dia 22 amb l’estrena d’una òpera, la segona que produeix l’Escola Municipal de Música de Berga. Es tracta d’El Petit Escura-xemeneies, del compositor anglès Benjamin Britten. Aquesta òpera mobilitzarà uns 130 nens i nenes que faran la part de cor, solistes adults i infantils i un conjunt instrumental format per exalumnes del centre de 7 músics. L’òpera compta amb la direcció escènica de l’actriu Maria Casellas i l’estrena es farà a les 6 de la tarda al Teatre Municipal de Berga.

El divendres 27 de març a 2/4 de 10 del vespre la Cobla de l’EMMB farà el seu concert anual, pel qual enguany ha escollit un repertori de sardanes format per autors berguedans. El concert també es farà al Teatre Municipal de Berga.

El cicle seguirà el divendres 3 d’abril (Divendres Sant), amb la Coral de l’Escola Municipal de Música de Berga que oferirà el Concert de Setmana Santa. Enguany, per qüestions de sonoritat el concert es farà al Teatre Municipal ja que comptarà amb la participació de l’Orquestra de Cambra Terrassa 48, una formació professional que acompanyarà la coral de l’escola presentant l’’Stabat Mater’, de Josep Haydn amb l’acompanyament també de solistes vocals. El concert començarà a 2/4 de 8 del vespre.

El proper concert serà producte del VI Projecte Simfònic de l’EMMB titulat ‘Pirotècnia Barroca’ ja que una de les obres presentades és la Música per als Focs Artificials de J.F. Haendel. Enguany es presenta un nou director, Oleguer Aymamí i també comptarà amb la col·laboració de la violinista berguedana Alba Roca. El concert serà el diumenge 19 d’abril a les 6 de la tarda i també al Teatre Municipal. Aquest projecte mobilitza uns 70 alumnes de nivell mitjà de l’Escola i els dóna l’oportunitat de participar en una orquestra simfònica.

El cicle finalitzarà el dia 17 de maig amb la presentació d’un projecte conjunt entre les escoles de música de Berga, Andorra, Puigcerdà i la Seu d’Urgell. Els quatre centres interpretaran la cantata ‘Transatlàntida,’ de Baltasar Bibiloni a les 6 de la tarda al Pavelló Vell d’Esports. Aquest concert comptarà amb la presència de més de 300 nois i noies entre els membres de l’orquestra conjunta de les quatre escoles i el cor format per nens i nenes d’aquests centres.

Aquest cicle es finança bàsicament a través de la recaptació de les entrades i compta amb el suport logístic de l’Ajuntament de Berga que es fa càrrec de les despeses dels local i del personal dels llocs dels concerts i també compta amb el suport de l’AMPA de l’Escola, que contribueix a finançar despeses bàsicament relacionades amb els músics convidats.

Les entrades es poden comprar a la web tincticket.com i una hora abans a la taquilla dels llocs on es fan els concerts.