Alter Sport valora positivament la possible convocatòria d’un nou concurs pel Tossalet i diu que s’hi presentarà

Abans de signar l’acord pel Tossalet amb accionistes de Berga Resort, un contracte de cessió desestimat recentment per l’Ajuntament de Berga; la Federació Catalana de Natació (FCN) ja havia expressat tenir pressa per deixar la gestió d’un equipament que és deficitari des de que va obrir-se el 2005. En aquest sentit, i a final de 2014, per la cessió que volia fer-se a través d’una subrogació, la federació va negociar amb empresaris de Berga Resort, amb qui finalment va signar l’acord descartat al febrer pel consistori, però també amb l’empresa Alter Sport Gim, de Berga, que ara veu possible presentar-se a un nou concurs.

Aquesta setmana, Ràdio Berga i l’AquíBerguedà.cat han pogut parlar amb Albert Navarrete, director general d’Alter Sport, que recorda que “en el moment que hi havia d’haver el traspàs, nosaltres ja vam treballar força mesos en un projecte que ens il·lusionava, però al final vam sentir que havíem estat fets fora de la negociació”. Per aquest motiu, assegura que “un cop assabentats de la nova situació, en la qual hi haurà un nou concurs, nosaltres continuem tenint un projecte que ens il·lusiona, que, de fet, ja havíem treballat a fons; de manera que – sempre depenent de les bases que hi estableixi el consistori – tenim la intenció de presentar-nos-hi”.

Per Navarrete és un al·licient “competir” per poder tirar endavant un projecte que sigui beneficiós per la instal·lació del Tossalet, “però també pel municipi”. Albert Navarrete, de fet, opina que: “En el seu moment es va sobredimensionar l’equipament, però hi ha maneres i les hem estudiat de fer que l’equipament sigui sostenible en el futur. Tenim clar que El Tossalet no és per fer-hi diners, però sí creiem que pot arribar a ser sostenible”.

En l’actualitat la FCN es vol desprendre del Tossalet perquè l’equipament esportiu i la piscina coberta són deficitaris des que es va obrir el 2005, pel baix nombre d’usuaris. El centre esportiu públic genera 200.000 euros de pèrdues anuals. I la federació sosté que es necessitarien uns 2.000 abonats per fer viable El Tossalet, mentre que actualment n’hi ha pels volts de 1.200.

“És evident que amb 1.200 o 1.300 socis és impossible de trobar-hi l’equilibri, però nosaltres creiem que amb una mica menys de 2.000 abonats també pot funcionar, perquè hi ha d’altres mesures d’eficiència, que formen part del nostre projecte inicial, i que es podrien aplicar”, reitera Navarrete. En aquest sentit, Alter Sport valora positivament la iniciativa de l’Ajuntament de Berga per situar-hi una caldera de biomassa que suposaria un important estalvi energètic.

Mesos de negociacions que van quedar en res

En les negociacions que, a final d’any, la Federació Catalana de Natació va tenir amb empresaris de Berga Resort i també amb Alter Sport, s’havia arribat a preveure que es podria formalitzar un acord entre Alter Sport i la federació, per una cessió de l’equipament, que fins i tot podria haver comportat l’inici de l’activitat amb els nous gestors al novembre. En última instància, però, la negociació no va arribar a tancar-se en positiu perquè – segons va dir Alter Sport en el seu moment: “la FCN va canviar una condició d’últim moment. S’havien compromès a abaixar els sous dels treballadors perquè nosaltres no ho podíem assumir, i just abans de signar ens van dir que això no ho havien dit mai”.

Finalment, l’acord es va tancar amb una societat formada per accionistes de Berga Resort, un contracte de subrogació al que l’Ajuntament no ha donat llum verda, motiu pel qual es convocarà ara un nou concurs. En el darrer ple, l’alcalde Juli Gendrau ja va explicitar que “s’està realitzant un estudi de viabilitat al respecte, que obrirà la porta a noves opcions i condicions de contractació del Tossalet”. Per Gendrau, la cessió del Tossalet a la societat formada per empresaris de Berga Resort es va desestimar, bàsicament, perquè “significava una modificació substancial del contracte”.

 

FOTO: Exterior del Centre Esportiu El Tossalet, de Berga. AUTOR: Ricard Codina

X