La Fira de Sant Josep llueix al matí i al migdia de diumenge malgrat la pluja del cap de setmana

La Fira de Sant Josep va omplir Gironella un any més. I ho va fer en un cap de setmana en què la climatologia convidava a estar pendents del temps, però que finalment almenys no va obligar a agafar els paraigües durant el migdia de diumenge. A la tarda, això sí, ja va ser una altra història i el cel va enfosquir-se deixant caure una aigua que va fer afluixar el ritme de visitants, tot i que la mostra havia viscut un bon matí, en què fins i tot va veure’s el sol i que va fer que la valoració global no es ressentís tant del mal temps, més enllà això sí de l’absència d’alguns firaires del món de l’alimentació, que ja el dissabte van decidir no assistir a la fira pel temps.

Stjosep8“La ‪#‎firadelmotor un any més ha tingut bona acollida”, deia l’alcalde David Font a les xarxes socials en acabar la diada, amb una fotografia de l’Avinguda Catalunya plena a vessar de públic i la demostració castellera en primer terme. I és que va ploure però no ho va fer entre les 11 del matí i el punt del migdia, fet que va servir perquè a aquella hora – en què precisament hi havia també les demostracions castelleres dels castellers de Berga que encetaven temporada i dels Sagals d’Osona – el municipi s’omplís.

Stjosep3La valoració, doncs, bona. Un any més el motor i el comerç van ser els grans protagonistes d’una mostra que va atraure centenars de visitants al poble en una jornada que, des de que va especialitzar-se en l’automoció el 2008, convida a passejar pels carrers de la vila i a gaudir dels seus comerços, però també a donar un cop d’ull i interessar-se pels vehicles nous i d’ocasió que hi ofereixen els concessionaris de la comarca. Enguany, a més, la Fira d’Estands del Local del Blat, en què hi fan presència els botiguers de la vila, arribava a la seva 20a edició, un bon motiu per engalanar-se. També hi va haver, com no, productes alimentaris, així com d’altres activitats paral·leles.

S’hi ha fet la setena trobada de cotxes clàssics i la ja gairebé imprescindible trobada d’intercanvi de plaques de cava, a més de l’espai per a les entitats, al carrer Balmes. “Hem perdut la participació d’algunes parades d’alimentació que no han vingut per la pluja, però el Local del Blat, amb les desfilades i demostracions gimnàstiques i de bicitrial que s’hi fan anualment s’ha omplert, i la vila lluïa plena al migdia”, ha dit Maria Àngels Sallés, regidora de Fires i Comerç de l’Ajuntament de Gironella, en una trucada que li ha fet Ràdio Berga i l’AquíBerguedà.cat.

FOTOS: Imatges de la Fira de Sant Josep, que s’ha celebrat aquest cap de setmana. AUTOR: Ricard Codina