L’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya central s’ubicarà a la colònia Cal Pons de Puig-Reig

L’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya central, entitat que gestiona els Ajuts Leader que es desenvolupen dins del marc de l’Eix 4 Leader del Pla de Desenvolupament Rural (PDR) de Catalunya, pel període 2007-2013; i, també, entitat que treballa ja en les estratègies per afrontar el nou període d’ajuts (2014 – 2020) que serà en principi pels propers cinc anys, fins l’any 2020, es trasllada a la colònia Cal Pons de Puig-Reig.

L’Ajuntament de Puig-Reig, amb la voluntat “de donar valor a la colònia” i “fixar activitat i serveis en el marc de Cal Pons”, i com a membre integrant del territori que gestiona l’associació, ha decidit cedir un espai situat a la colònia Cal Pons. L’entitat s’ubicarà en una planta d’oficines de l’edifici del Convent, lloc en què també s’hi troba l’alberg, al carrer Sant Josep, s/n (al costat de l’Església). Una construcció que forma part i que és exemple “d’una de les colònies tèxtils arquitectònicament i urbanísticament més importants del nostre patrimoni industrial”, segons ha volgut destacar l’alcalde de Puig-reig, Antoni Clement.  

Aquesta iniciativa contribuirà a donar vida i dinamitzar aquest espai “de gran valor” en la història de la indústria tèxtil a Catalunya, tal i com també han remarcat des de l’Ajuntament.

Aquest canvi d’ubicació aportarà també un increment de l’eficiència de les despeses de funcionament de l’entitat, que veurà reduïda la seva despesa pressupostària i aprofitarà així, aquest recurs estructural de cara al nou període de programació 2014-2020. L’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya central seguirà donant servei sempre que sigui necessari a les oficines de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, al Consorci per al Desenvolupament del Moianès i el Consorci per a la promoció dels municipis del Lluçanès per continuar oferint “un servei integral a tot el territori de gestió i una atenció propera i eficaç”. Als micròfons de Ràdio Berga i de l’AquíBerguedà.cat, Antoni Clement ha destacat “la necessitat de reduir despeses de l’entitat, de manera que aquesta és una sortida que suposa cert estalvi en un moment en què hi ha menys finançament i cal aplicar mesures d’aquest tipus”.

Els ajuts Leader estan cofinançats pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER) i el departament d’Agricultura Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.

Actualment, Antoni Clement, alcalde de Puig-reig, és també president de l’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya central.

 

X