Berga se suma al dol per les víctimes de l’accident d’avió de Germanwings amb un minut de silenci a la plaça de Sant Pere

L’Ajuntament de Berga ha convocat per avui a les 12 del migdia una concentració a la Plaça de Sant Pere per fer un minut de silenci com a senyal de dol per les víctimes de l’accident de l’avió de la companyia Germanwings que feia la ruta Barcelona-Düsseldorf. És una convocatòria oberta a la ciutadania en què s’hi pot afegir tothom que ho vulgui.

L’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACMC) i La Federació de Municipis de Catalunya (FMC) han proposat, de fet, fer un minut de silenci a les 12 del matí a les places de tots els ajuntaments catalans, per la qual cosa s’han anat sumant a la iniciativa desenes de consistoris de Catalunya.

Les dues entitats municipalistes han expressat el seu condol a familiars i amics dels 150 passatgers i tripulants morts per l’accident de l’avió Airbus-320, de la companyia alemanya Germanwings, que volava entre Barcelona i Düsseldorf ahir al matí, i que va estavellar-se, per causes que encara es desconeixen, als Alps francesos.

Tres dies de dol oficial a Catalunya

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha decretat tres dies de dol oficial a Catalunya per les víctimes que viatjaven en aquest avió que s’ha estavellat als Alps francesos quan feia el trajecte entre Barcelona i Düsseldorf. De manera que ja durant la jornada d’ahir i avui, s’han anat suspenent diversos actes al territori.

En aquest sentit, Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) ha cancel·lat ja l’acte de presentació del candidat Joan Torres programat per demà dijous al Centre Cívic de Berga, i en què s’esperava la presència de Dolors Camats, coordinadora d’ICV i Diputada al Parlament.