La Fira Tèxtil de Cal Rosal arriba enguany a la seva sisena edició amb tallers, activitats i moda

A Cal Rosal ha començat ja el compte enrere per l’Entrefils 2015, la Fira Tèxtil que arriba enguany a la seva 6a edició. Es celebrarà el cap de setmana del 11 i 12 d’abril, moment en què el nucli berguedà es tornarà a omplir de propostes relacionades amb el món del tèxtil i la moda per passar dos dies entre artesans, dissenyadors, exposicions, xerrades, concerts, teatre i tallers. “És una fira que presenta les últimes novetats en el món tèxtil. S’hi poden trobar les merceries de la comarca, expositors del món artesanal i, una de les novetats d’aquesta edició, serà un espai dedicat a la moda i als seus dissenyadors”. Ho ha explicat a Ràdio Berga i a l’AquíBerguedà.cat, la seva directora tècnica, Esther Barniol, que ha relatat que la mostra girarà a l’entorn d’aquests tres grans eixos. 

L’activitat tèxtil ha configurat el paisatge i el caràcter d’una bona part de la comarca del Berguedà, especialment la més propera a les ribes del Llobregat; les colònies en què hi havia un gran volum d’activitat tèxtil. Avui aquestes ja no són plenes de teixidores i ordidores, ni manyans i encarregats, “però la gent encara hi és”, ha recordat Barniol. Aquesta nova edició de la Fira Tèxtil de Cal Rosal és, doncs, una bona oportunitat per descobrir les noves tendències del món del fil i el teixit, des d’un escenari que n’havia estat protagonista.

Una exposició dedicada a la trajectòria de Jordi Rafart

Pel que fa l’espai dedicat a dissenyadors, Esther Barniol ha relatat que, en la seva gran majoria, es tractarà de professionals forans, però que s’ha volgut fer un apunt també dedicat al disseny a la comarca. Hi haurà, doncs, una exposició que repassarà la trajectòria i creacions d’un dissenyador “de casa”, el berguedà Jordi Rafart. Rafart ha obert, recentment, botiga a Barcelona.

La fira també comptarà amb paradetes de merceries on poder adquirir el material bàsic per realitzar creacions tèxtils; i stands de creadors tèxtils, així com un programa farcit d’activitats per tots els gustos. “Alguns exemples en són l’Aula Oberta de la Casa Sagnier on els visitants disposaran de màquines de cosir per provar i tenir així un primer contacte amb la costura. S’hi han de sumar, a més, tallers de costura, ganxet i estampació, repartits entre els dos dies de la mostra”, ha dit Barniol. També hi haurà activitats infantils.

X