Berga viurà dissabte la seva sisena Fira d’Entitats Socials i de Cooperació després d’un mes ple d’activitats

La iniciativa solidària de l’Àrea Social de l’Ajuntament de Berga, el projecte ‘+Solidaritat’, tancarà a la ciutat la seva sisena edició, aquest dissabte 28 de març, amb la Fira d’Entitats Socials i de Cooperació al passeig de la Indústria, tot i que a l’abril la ciutat acollirà encara un parell de xerrades emmarcades en aquesta iniciativa. La mostra es farà de les 10 del matí a 2/4 de 2 del migdia. I com cada any, les diferents entitats hi tindran un estand, en el qual donaran a conèixer els seus projectes i atendran a la ciutadania que així ho desitgi.

Durant tot el matí de la fira, les entitats faran diferents activitats com tastets de llengua solidaris, taller de henna, pastes i te del Marroc, tastets de menjar de diferents països, taller de pintar figuretes de la Patum, taller de menjar fruita, entre d’altres. Al mateix temps, en el marc de la mostra també s’han programat activitats en un horari concret. Així, a 2/4 d’11 del matí, hi haurà una sessió de rehabilitació amb l’anomenat ‘Coixí del Cor’ amb la fisioterapeuta de l’Associació Ginko; de les 11 del matí a les 12 del migdia es podrà gaudir de contes i animació amb Dani Magyk; i a continuació el Grup Colònies a Borredà farà activitats per als més menuts. Finalment, de les 12 a la 1 del migdia hi haurà l’actuació musical de Rosa Sánchez, que cantarà música popular llatinoamericana.

Paral·lelament, les diferents entitats berguedanes també oferiran un seguit d’activitats que es poden consultar al programa d’actes. Tant el cartell com el programa d’actes s’han fet amb la fotografia guanyadora del concurs de fotografies solidàries, l’autora de la qual és Meritxell Junyent.

La ciutat tancarà, així, un mes ple d’activitats solidàries que encara viurà dues xerrades més. El 10 d’abril a les 20.30 hores a l’Hotel d’Entitats de Berga -antic centre cívic- hi haurà Sor Lucia Caram, que parlarà sobre la pobresa avui, en una activitat organitzada per Mans Unides i Penya Blaugrana de Berga. L’11 d’abril, de les 10 fins les 19.30 hores a la plaça de Sant Pere, se celebrarà també una campanya de sensibilització per part de Càritas.

Èxit massiu en la primera edició del Cinema Solidari

Més de 200 persones van omplir, per exemple a mitjan març, el Pavelló de Suècia en la primera edició de l’activitat de Cinema Solidari, durant el qual es va projectar la pel·lícula guanyadora dels Premis Gaudí 2015, Rastres de Sàndal.

Abans de la projecció, en el mateix espai va haver-hi una xerrada a càrrec del portaveu de la comunitat Sikh a Catalunya, Gagandeep Singh, que va situar en el mapa l’Índia i va introduir també la pel·lícula.

SikhJa en aquesta primera part de l’acte, la sala del pavelló estava a vessar i es van vendre la totalitat de les entrades fins al punt que moltes persones van optar per quedar-se igualment encara que fos a peu dret un cop exhaurides les localitats. Ràdio Berga i l’AquíBerguedà van poder parlar amb Gagandeep Singh, que va explicar que a Catalunya, a diferència d’altres països com Canadà o el Regne Unit, “no hi ha coneixement del Sikhisme”, de manera que a vegades les persones d’aquesta comunitat: “es veuen obligades a treure’s el turbant que en caracteritza els homes per trobar feina”.

Per Gagandeep Singh, és important combatre aquest desconeixement. Per això mateix, ell com a portaveu dels sikhs a Catalunya, realitza xerrades als ajuntaments i comissaries de Mossos d’Esquadra, i també assisteix a actes socials com va ser la projecció de ‘Rastres de Sàndal’, a Berga.

X