El Centre de Formació de Persones Adultes del Berguedà mantindrà els cursos de formació per a les proves d’accés a cicles formatius

El Centre de Formació de Persones Adultes del Berguedà seguirà oferint el curs vinent els cursos de formació per a les proves d’accés a cicles formatius de grau mitjà i de grau superior.

La Generalitat de Catalunya manté, així, la seva confiança en aquest centre, per a la formació de camí a les proves d’accés als cicles formatius durant el curs 2015-2016, tant per a l’accés a grau mitjà com a grau superior. Segons ha explicat la seva directora, Gemma Soler, la durada mínima de la formació per a l’alumnat de les proves d’accés als cicles formatius de grau mitjà és de 330 hores. I la de la formació per a l’alumnat de les proves d’accés als cicles formatius de grau superior és de 300 hores la part comuna i 99 hores l’específica.

La qualificació de la formació, sempre que sigui positiva, es multiplica pel coeficient 0,20 i s’afegeix a la qualificació obtinguda a la prova d’accés als cicles formatius de formació professional, d’arts plàstiques i disseny, o dels ensenyaments esportius. “És important mantenir aquesta oferta perquè és una opció de proximitat per les persones de tota la comarca”, ha valorat Soler a Ràdio Berga i a l’AquíBerguedà.cat, i ha afegit que “el perfil d’alumne és molt divers”.

Aquesta oferta que es manté, es fa conjuntament a tota la resta de cursos que ofereix el centre, com el català, la informàtica, l’anglès o la formació instrumental per a persones que aprenen a llegir, escriure i operacions matemàtiques bàsiques. També es prepara per a les proves d’accès a la universitat per a majors de 25 anys.

L’Escola d’Adults de Berga és un centre públic del Departament d’Ensenyament, que actualment comparteix instal·lacions amb l’Institut Guillem de Berguedà i l’Escola Oficial d’Idiomes (EOI).

X