First Stop

Gironella, Esports

El gironellenc Oriol Dot, campió de la Copa Catalunya de futbol amb el Club Esportiu Europa

El gironellenc Oriol Dot, campió de la Copa Catalunya de futbol amb el Club Esportiu Europa

El Club Esportiu Europa, que juga al grup V de Tercera Divisió, ha estat en aquesta 26a edició de la Copa Catalunya l’indubtable mata-gegants de la competició. Va tombar el Sabadell a semifinals i ja havia fet el mateix a quarts de final amb el Futbol Club Barcelona B, ambdós equips de la divisió de plata del futbol de l’estat espanyol, 2a divisió A. Però la gesta contra equips de teòricament més entitat, no va quedar-se aquí ja que, aquesta setmana, també va aconseguir vèncer el Girona FC a la final, en un partit en què es va proclamar campió de la Copa Catalunya, després de vèncer aquest equip, també de 2a A, per 2 a 1. Amb el Nou Sardenya ple a vessar, l’equip va sortir amb molta intensitat i amb moltes ganes per endur-se la final. I ho va fer amb un berguedà a l’equip, el gironellenc Oriol Dot.

A Ràdio Berga i a l’AquíBerguedà.cat hem pogut tenir, de fet, Oriol Dot als nostres micròfons aquest migdia de divendres. Hem aprofitat per felicitar-lo però també per parlar d’una competició, la Copa Catalunya, que se suma per tercera vegada al palmarès del CE Europa i que sovint no ha estat prou valorada pels equips grans del futbol català, com el FC Barcelona o el RCD Espanyol.

“És una competició que feia molta il·lusió al CE Europa com a club, també a l’equip, i que ara toca celebrar de la millor manera”, s’alegrava Dot aquest migdia, mentre afegia que ell va començar a jugar a Gironella de petit, però que després va passar per les categories inferiors del RCD Espanyol. També ha estat a l’Igualada, al Rubí i al Terrassa FC, on era titular indiscutible en el moment que va arribar el fitxatge del CE Europa.

Oriol Dot ha volgut recordar que en el futbol “el que compta és que ensenyem els nens petits a que s’ho passin bé” i ha volgut afegir que “categories com tercera o com segona B són súper competitives, i a més els clubs s’enfronten a una situació econòmica difícil amb la situació actual, per tant cal adaptar-se”.

Oriol Dot, que ocupa la posició de lateral dret sobre el camp, estudia Fisioteràpia a Manresa, als matins; i va gairebé cada tarda a entrenar a Barcelona, on dedica temps i ganes a la seva passió pel futbol amb la samarreta del CE Europa, ara campió de Catalunya.

Celebració a la vila de Gràcia

150326-galeria-15Dot va jugar els 90 minuts aquest dimecres, en el partit en el que van guanyar la competició, davant de 3.100 persones que van aconseguir impregnar el Nou Sardenya, l’estadi de l’Europa, d’un ambient sens dubte excepcional.

L’Europa celebrarà el títol de campió de la Copa Catalunya aquest proper dissabte 28 de març a les 18:30 hores a la Plaça de la Vila de Gràcia. Ho farà en primer terme en una recepció privada per a jugadors i tècnics a les 18 hores i, posteriorment, amb la corresponent sortida al balcó de l’ajuntament. El club és tercer en la classificació del seu grup de Tercera Divisió i el seu proper rival en la competició regular és el Gavà.

FOTOS: A la part superior, Oriol Dot en una imatge capturada de la retransmissió televisiva. A l’interior del text, el CE Europa celebrant el títol. AUTOR: CE Europa/Àngel Garreta

CE Europa Copa Catalunya Futbol Lateral dret Oriol Dot

Comentaris