Festa Bolets La Pobla Lillet 2020

Berga, Política

La CUP proposa convertir la plaça de Sant Pere en un museu a l’aire lliure de la Patum

La CUP proposa convertir la plaça de Sant Pere en un museu a l’aire lliure de la Patum

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) ha proposat convertir la plaça de Sant Pere en un museu a l’aire lliure de la Patum, així com restringir-ne l’aparcament. Es tracta d’un dels projectes que la formació ha presentat en el marc d’un document amb 32 propostes de reforma del Barri Vell en què hi han col·laborat 114 veïns i que té com a objectiu revitalitzar el casc antic de la ciutat.

IMG_2966L’actual regidor Francesc Ribera, a l’oposició, ha explicat els 32 punts que han sortit de la feina conjunta entre els veïns i el grup de treball, a través de les diferents reunions i debats. “En lloc de fer un edifici nou, la CUP proposa fer el museu de la Patum al millor lloc del món, a la plaça”, ha afegit respecte la seva idea d’on ha d’anar aquest espai museogràfic pendent de la festa berguedana per excel·lència; i també en relació al futur de la plaça, que per aquesta formació política s’ha de “dignificar”, per a què deixi de ser “l’aparcament que és ara”.

La cap de llista Montse Venturós ha introduït els punts destacant que la intenció final del grup de treball és fer realitat aquestes propostes a través de l’ens municipal o a través de qualsevol associació de veïns. “La qüestió és capgirar la partida al barri vell fent que deixi l’estat penós en que es troba actualment”, ha afegit.

“Són propostes que van des de donar una sortida a l’actual situació del mercat municipal -essent conscients de la situació econòmica de l’ajuntament-, a d’altres que es podrien dur a terme de manera immediata i que són de cost zero, de manera que l’ajuntament no hi perd res i el barri hi té molt a guanyar”, ha dit Venturós.

Propostes per a una millor mobilitat i de dinamització del barri

Al document hi podem trobar, per exemple, l’exempció de l’impost d’obertura de comerç al capdamunt de la vila, l’exempció de taxes a aquests comerços els 3 primers anys, mantenir oberts els aparadors de comerços amb exposicions d’art local, entre d’altres. En conjunt tota una bateria de propostes “dirigides a dotar el capdamunt de la vila dels serveis bàsics necessaris per incentivar la zona sense la necessitat de desplaçar-se cada cop que algú requereix quelcom”, ha defensat també Ribera.

Altres propostes van dirigides a la mobilitat en aquestes zones, fent un aparcament de la zona comercial a l’actual mercat municipal, regulant el trànsit a la zona o “reconvertint l’actual Plaça de Sant Pere en el punt neuràlgic que hauria de ser i no pas un aparcament com és ara”, en referència a aquest espai que per la CUP hauria de convertir-se en un museu de la celebració, ha reiterat el regidor. D’aquesta manera també “es veuria revitalitzat tot aquest espai i es donaria l’oportunitat de fomentar la mobilitat i certs atractius turístics”, han assegurat els dos membres de la CUP.

En la presentació, a més, s’ha volgut destacar que el més important no és que el grup de treball faci una proposta sinó la participació que hi ha hagut per part dels veïns.

Barri vell CUP Eleccions municipals Francesc Ribera Montse Venturós Plaça de Sant Pere Precampanya electoral

Estic amb tu

Comentaris