Festa Bolets La Pobla Lillet 2020

Societat

El Parc de Pesca de la Vall de Pedret espera ser una realitat al Berguedà a final d’aquest mateix any 2015

El Parc de Pesca de la Vall de Pedret espera ser una realitat al Berguedà a final d’aquest mateix any 2015

El Consell Comarcal del Berguedà ha aprovat ja la licitació de l’obra per al Parc de Pesca de la Vall de Pedret, per procediment obert i plec de clàusules administratives que hauran de regir el concurs. Aquest és un projecte d’uns 322.000 euros que té un termini d’execució de sis mesos, i que va dirigit a un públic familiar però també a les escoles. “Esperem que abans de final d’any pugui estar acabat i en funcionament”, ha dit Sergi Roca, president del Consell Comarcal del Berguedà; que ha explicat que el projecte consta d’obra física, ja que contempla la construcció d’un edifici a Cal Rosal com a punt d’informació i accés al Parc, centre d’interpretació, espai de compra i inici del recorregut. Així com d’un balcó sobre el riu. La iniciativa també suposa l’adequació de l’entorn amb espais amb arbrat compacte, passarel·les, espais pavimentats i àrees de descans que potenciaran la dimensió digital a través de l’ús de la tecnologia digital interactiva.

En la seva totalitat, el Parc de Pesca, que és a més un projecte divulgatiu i turístic llargament reivindicat a la comarca, està pensat per finançar-se amb ajuts de la Diputació de Barcelona i el fons europeu FEDER, subvencions que s’esperaven per tirar endavant la iniciativa, i que faran possible aquest espai en què es preveu poder-hi fer activitats ambientals i educatives. Amb l’objectiu que esdevingui un recurs turístic que aprofiti les possibilitats de pesca del riu Llobregat.

Es tracta, per Sergi Roca, d’un projecte històric pel qual s’ha hagut d’esperar a tenir les dues subvencions, del fons europeu FEDER i de la Diputació de Barcelona, que preveu aquest espai d’acollida turística, situat a Cal Rosal. Inici i punt d’informació del parc. Però també tot de possibilitats per conèixer l’entorn i la flora i la fauna, al llarg del riu Llobregat en direcció a Pedret, on s’hi situaran tota una sèrie de punts vinculats a les noves tecnologies; perquè el turisme familiar i a nivell d’escoles conegui la flora i la fauna i les possibilitats de pesca, del riu que travessa la comarca, també molt vinculat amb l’activitat tèxtil.

Aquest espai abastarà un tram de 7,3 quilòmetres des del pantà de la Baells fins a Cal Rosal, i es vol complementar amb el projecte de la Ruta Verda del Llobregat que, per la seva banda, recorrerà la comarca des de Sant Jordi de Cercs i fins a l’Ametlla de Merola, i que també s’espera poder-se tenir enllestit aquest 2015 permetent resseguir el riu Llobregat a peu o en bicicleta.

FOTO: Imatge del pont de Pedret. AUTOR: Consorci de Turisme de l’Alt Berguedà

Riu Llobregat Ruta verda Senderisme Turisme familiar

Estic amb tu

Comentaris