Gironella disposarà a partir d’ara d’un pis d’emergència social per a persones en risc d’exclusió

L’Ajuntament de Gironella ha finalitzat les tasques de rehabilitació i condicionament d’un habitatge d’emergència social ubicat a l’Avinguda Catalunya de la vila. És un pis de titularitat consistorial que ha d’anar destinat a persones i famílies en situacions d’exclusió social.

pis1David Font, alcalde de Gironella, n’ha parlat en una entrevista al Berguedà Matí de Ràdio Berga i a l’AquíBerguedà.cat, i ha indicat que la gestió d’aquest recurs anirà a càrrec de l’Equip Bàsic d’Atenció Social (EBAS) de l’Ajuntament. Aquest equip, en cas de detectar una necessitat habitacional d’aquest tipus, s’encarregarà de formular un pla de treball, estar en contacte amb la família afectada i fer-ne un seguiment. A l’habitatge s’hi podrà optar sota petició en cas de persones en risc d’exclusió social.

L’habitatge d’emergència, que ha estat parcialment finançat per l’Oficina de Promoció i Gestió de la Diputació de Barcelona amb l’aportació de 15.500 euros, ha tingut un cost total de 18.000 euros.

pis2El nou recurs, totalment moblat i amb tots els utensilis necessaris, està adreçat a persones i famílies amb risc d’exclusió social i vulnerabilitat, que han perdut la seva llar i necessiten un allotjament urgent de forma temporal. David Font, en aquest sentit, ha especificat que aquest pis també està adreçat a persones i famílies en situacions de violència de gènere.

Amb aquesta iniciativa, l’Ajuntament de Gironella, com a administració més propera a la ciutadania “enforteix les polítiques socials en matèria d’habitatge a nivell municipal en el context d’una crisi econòmica que es manté des de fa 6 anys”, ha defensat Font.

FOTOS: Interior de l’habitatge d’emergència social. AUTOR: Ajuntament de Gironella