Diverses zones de Berga i també de la comarca pateixen un tall de telefonia que afecta el seu servei d’ADSL

Diferents zones de Berga i del baix i alt Berguedà pateixen aquest dijous un tall al servei de telefonia que afecta l’ADSL i les línies de telèfon fix. Segons fonts de Movistar consultades per Ràdio Berga i per l’AquíBerguedà.cat, la causa de l’avaria ha estat inicialment un tall al cable de fibra òptica que ha comportat una afectació important a la línia d’ADSL i a la de telefonia fixa, tant a Berga com a diferents municipis de la comarca. També n’han resultat afectades les comarques de la Cerdanya i l’Alt Urgell. I alguns punts del Bages i del Solsonès, encara que manca per confirmar que, en aquest cas, es tracti de la mateixa avaria.

Responsables de l’empresa de telefonia han explicat a aquesta emissora, que l’afectació ha començat a quarts de 9 del matí i que s’està treballant per arreglar-ho “el més aviat possible”. El tall al cable de fibra òptica s’hauria detectat en una zona de difícil accès, motiu pel qual s’espera resoldre la incidència al llarg d’aquesta tarda però no hi ha una estimació exacta del moment en què es podrà donar per acabada i es podrà restablir del tot el servei.

L’avaria correspon a un tall de cable de fibra òptica de l’estructura base de cablejat de Movistar, que dóna servei a la resta d’operadores; motiu pel qual els clients de les diferents companyies tampoc reben Internet en alguns casos.

Encara que aparentment, i segons les dades facilitades per la companyia, aquesta incidència no hi guardaria relació, l’avaria ha coincidit en el temps amb la vaga indefinida de més de 15.000 persones que el personal tècnic de contractes, subcontractes i autònoms subcontractats per Telefónica-Movistar han començat aquest dimecres.