David Fernàndez de la CUP expressa a Berga el seu suport a la candidatura local de la formació que veu “amb moltes possibilitats”

Amb respecte a l’autonomia de cadascuna de les candidatures locals però amb un somriure: “Sí, és veritat que a Berga hi ha moltes possibilitats, tinc tota la confiança amb els companys i companyes d’aquí; per suposat que si he de donar la meva opinió, tan de bo que igual que s’ha governat a Arenys, o s’està governant a Sant Pere de Ribes o a Navàs, també Berga empenyi molt fort en aquest sentit”. Així s’ha expressat el diputat de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP), David Fernàndez, quan els periodistes li han demanat per la llista que la formació presenta a la ciutat de Berga.

DSC_0309 (Medium)“Tots els ànims, tota la força i tota l’estima. A Berga hi tenim una de les millors CUPs del territori, amb una trajectòria ja dilatada”, ha seguit Fernàndez, que ha explicat que la CUP presenta fins a 160 candidatures de cara a les properes eleccions municipals del 24 de maig. “Més del doble que al 2011, i cinc vegades més que al 2007”, ha afegit. “La democràcia social, política i econòmica que volem ha de néixer als municipis”, s’ha mostrat, a més convençut, al respecte del full polític d’esquerres i independentista que defensa la CUP.

David Fernàndez, de fet, no era a Berga en un acte de partit sinó en el marc de la V Trobada de Casals i Ateneus dels Països Catalans que enguany es feia a la ciutat coincidint amb el quinzè aniversari del Casal Panxo. En aquest sentit, Fernàndez ha considerat aquests com “una forma més de municipalisme”.

I ha recordat que casals i ateneus del territori “formen part de la història de la CUP, des de que van sorgir a principi dels anys noranta; recuperant la trajectòria de la història del cooperativisme i el moviment social i obrer d’aquest país”. I sent una xarxa de treball “pels Països Catalans”.

Elogi pel 15è aniversari del Casal Panxo

DSC_0318Ha reconegut que fa quinze anys, quan va obrir Cal Panxo era “molt més difícil” però que finalment s’ha vist que “tots aquells joves que fa 15 o 20 anys s’organitzaven tenien tota la raó del món”. D’aquesta manera, ha qualificat aquests espais “d’autèntiques escoles de democràcia”.

Així mateix, Fernàndez ha recordat un comentari que va fer Montserrat Tura després de l’assassinat de Josep Maria Isanta durant la Patum de 2005. “La llavors consellera d’Interior, va mostrar-se sorpresa que en una ciutat de 16.000 habitants com Berga hi haguessin fins a cinc casals i ateneus”. En aquest sentit, Fernàndez ha puntualitzat que són espais “de compromís social” i ha criticat que, després de tants anys, encara hi hagi partits que consideren “anormal” el gran nombre d’aquest tipus d’entitats, per exemple a la ciutat de Berga. Casals i ateneus, que pel diputat de la CUP, fan una tasca política, social i econòmica “important”.

Finalment ha recordat figures “imprescindibles” pel moviment com Guillem Agulló, Ovidi Montllor, Maria Mercè Marçal i Xavier Vinader.

Crítiques al PP

En l’atenció als mitjans, just abans de dirigir unes paraules al públic, David Fernàndez també ha reconegut que és coneixedor de les picabaralles dialèctiques entre Francesc Ribera, regidor de la CUP a l’Ajuntament de Berga; i el regidor del Partit Popular (PP), Joan Antoni López Noguera. “El PP és un partit que cada vegada representa a menys gent, que persegueix la voluntat del poble català i que està a punt de convertir-se en extraparlamentari a Catalunya”, ha valorat.

Jornada festiva

DSC_0352 (Medium)La trobada, en què s’han fet taules de treball i debats, ha omplert d’activitat la plaça Sant Joan de Berga tot el dissabte a la tarda. En un ambient festiu, hi ha hagut també un sopar concert a càrrec de Feliu Ventura.

FOTOS: Cinquena Trobada de Casals i Ateneus dels Països Catalans, a Berga. AUTORA: Pilar Màrquez