El president Mas inaugurarà avui dilluns la nova planta de producció de l’empresa càrnica Espuña

El president de la Generalitat, Artur Mas, inaugurarà avui dilluns la nova planta de producció de l’empresa familiar Espuña, dedicada a l’elaboració i comercialització de productes càrnics, situada a la Pobla de Lillet, a l’alt Berguedà. La planta, amb una inversió de 2 milions d’euros, inicia la seva activitat amb dues línies i permetrà al fabricant d’embotits doblar la seva capacitat de producció en els 5 anys vinents.

El cap de l’Executiu arribarà a les 17.15 hores a Espuña, on serà rebut per l’alcalde de la Pobla de Lillet, Vicenç Linares; el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig; el delegat territorial de la Generalitat a la Catalunya Central, Juli Gendrau, i els principals representants de l’empresa, encapçalats pel gerent, Xavier Espuña.

La comitiva farà un recorregut per l’interior de la fàbrica per visitar les diferents línies de producció que ja estan en funcionament. En acabar el recorregut, es donarà pas al descobriment d’una placa inaugural i, tot seguit, tindran lloc els parlaments institucionals. Intervindran el gerent d’Espuña, Xavier Espuña; l’alcalde de la Pobla de Lillet i el president Mas, que tancarà l’acte.

 Visita a Berga i Gironella

El programa del president a la comarca del Berguedà seguirà a l’Ajuntament de la capital, Berga, a les 19 hores. Després de saludar l’equip de Govern del consistori, encapçalat per l’alcalde, Juli Gendrau, el cap de l’Executiu es traslladarà al despatx noble de l’edifici per obrir, amb la seva signatura, el nou llibre d’honor del municipi, que substitueix l’antic, que data de 1929 i que ja s’ha acabat.

Seguidament, a les 19.20 hores, el cap del Govern es traslladarà al municipi de Gironella. Acompanyat de l’alcalde del municipi, David Font; de la directora dels Serveis Territorials de Cultura a la Catalunya Central, Àngels Blasco, i del director del centre, Francesc Puig, el president visitarà les instal·lacions de la nova biblioteca municipal, inaugurada el mes passat.

El nou equipament, de titularitat pública, té una superfície útil de 972 metres quadrats repartits en dues plantes. Ofereix un fons de 8.300 documents, entre els quals hi ha 7.400 llibres, 870 documents audiovisuals i 57 subscripcions a diaris i revistes. Amb aquest projecte al municipi de Gironella, es tanca la previsió del mapa bibliotecari al Berguedà per a municipis més grans de 5.000 habitants.

FOTO: El president de la Generalitat, Artur Mas, en una imatge d’arxiu. AUTOR: ACN

X