El Consell Comarcal del Berguedà organitza una matinal formativa sobre l’alfabetització en català de persones adultes

L’Àrea de Ciutadania del Consell Comarcal del Berguedà ha organitzat, per aquest proper dimecres 22 d’abril, una matinal formativa sobre l’alfabetització en llengua catalana. L’activitat es realitzarà en instal·lacions de l’ens comarcal i s’ha organitzat amb l’objectiu de donar eines, i també estratègies, al professorat i al voluntariat que fa classes d’alfabetització en català per a adults a la comarca.

La sessió, que tindrà una durada de 4 hores, anirà a càrrec d’Alfons Formariz que és mestre d’educació de persones adultes, professor universitari a la Diplomatura d’Educació Social, secretari del Consell Assessor de Formació d’Adults de la Generalitat de Catalunya (1993-2007) i col·laborador d’Acollida i Alfabetització a diversos barris de Barcelona, en concret a Nou Barris i a Ciutat Vella.

Durant la matinal es donaran, en total, eines i estratègies a una vintenta d’assistents inscrits -tant de professionals i voluntaris del Berguedà com de la resta de la Catalunya Central- per tal d’ajudar-los en la seva tasca diària i complexa d’ensenyar a llegir i a escriure a adults en català.

L’objectiu és que s’incrementin els seus recursos i treballin amb millors estratègies.

X