Esquerra Republicana de Catalunya aposta en el seu programa electoral per convertir Berga en un “referent” de ciutat saludable

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Berga vol situar la ciutat com a referent de municipi ‘saludable’. I ho vol fer des de la premissa que la titularitat pública de l’Hospital Comarcal Sant Bernabé, que està en mans de l’Ajuntament de Berga, és una oportunitat. ‘Berga, ciutat saludable’ és així un projecte inclòs en el programa electoral del partit republicà per a les properes eleccions del 24 de maig, que es va presentar aquest divendres a la seu de l’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà (ACEB), i que té tres eixos bàsics. “Un dels eixos que s’hi inclouen és l’educació per la salut; l’altre és la promoció econòmica per tal que l’aposta per la promoció de polítiques de salut pública creï noves línies de negoci a Berga; i el darrer és aconseguir que l’Hospital Comarcal Sant Bernabé, que és el centre sanitari de referència a la comarca, tingui decididament un lideratge polític al darrere que l’impulsi i no vegi aquesta titularitat com un problema sinó com una oportunitat”, segons ha explicat l’alcaldable d’ERC, Ermínia Altarriba.

IMG_20150424_192845La cap de cartell republicana a la ciutat ha recordat que “juntament amb Reus, l’hospital de Berga és l’únic de Catalunya que té titularitat municipal”. Per Jaume Giménez, metge i número 2 de la candidatura que encapçala Altarriba, “la ciutat té l’oportunitat de convertir-se en pionera en aquest sector perquè té les eines per fer-ho”.

Els republicans, però, han volgut presentar aquesta iniciativa també de manera transversal, per desenvolupar-ho de forma més àmplia si aconsegueixen la confiança de la ciutadania per governar Berga a partir del proper 24 de maig. D’aquesta manera, es vol promoure la salut en tots els sentits: l’educatiu, l’associatiu, el gastronòmic, el de promoció de l’entorn natural i també l’empresarial, donat que els republicans s’han mostrat convençuts que una política correcta “de promoció d’iniciatives de salut pública” crearia “noves oportunitats de negoci”.

IMG_20150424_193100Per focalitzar-ho també en l’oportunitat empresarial que això podria suposar, Ermínia Altarriba i Jaume Giménez han fet la presentació acompanyats  de tres experiències empresarials i/o associatives d’èxit vinculades amb la salut. Es tracta d’Ester Corrales, infermeria i emprenedora de Rural Salut, que promou activitats en l’entorn natural; Maria Cosp, de Món Homeocèutic, lligada a l’homeopatia i la farmàcia; i Jacint Llargués, president dels Mountain Runners del Berguedà.

FOTOS: Presentació del projecte d’ERC a Berga, aquest divendres. AUTORA: Pilar Màrquez

X