La Junta Electoral de zona no accepta la llista del PP de Berga perquè el seu número 5 no consta al cens

La Junta Electoral de zona no accepta la llista del Partit Popular (PP) de Berga perquè el seu número 5 no consta al cens. Així s’ha pogut veure aquest matí de dilluns en l’acta que ha fet pública la junta electoral. El problema, segons ha explicat el mateix alcaldable popular de Berga a Ràdio Berga i a l’AquíBerguedà.cat, Joan Antoni López Noguera; és que Eduardo Zuñiga, que ocupava la cinquena posició de la candidatura, no consta al cens, “tot i que crèiem que sí”. Eduardo Zuñiga és un advocat, d’origen peruà, que finalment no podrà formar part d’aquesta candidatura. Qui entrarà a la llista per omplir-ne el buit, serà Roberto Moreno, que el PP preveu situar en el número 14. De manera que tots els demés es mouran un lloc per cobrir la cinquena posició i fer lloc a Moreno en aquest catorzè lloc.

Ara bé, de moment, Roberto Moreno consta també com a membre de la candidatura d’Unión Progreso y Democracia (UPyD) a un municipi de la circumscripció del Ferrol. “Ens ha assegurat que han fet servir les seves dades i el seu DNI sense el permís corresponent, per tant d’on acabarà saltant serà d’aquesta llista de Ferrol i podrem mantenir-lo a la candidatura de la ciutat”, ha asseverat Joan Antoni López Noguera.

El PP pot ara apel·lar amb un recurs contenciós administratiu, un pas que segons López Noguera és purament un “tràmit” que es podrà resoldre en les properes hores i que, per tal, permetrà mantenir la llista del PP com una de les que concorre a Berga en les properes eleccions municipals del 24 de maig.

Segons l’alcaldable del PP a Berga, la llista no sortirà encara en les llistes oficials que es publicaran al Butlletí Oficial de la Província (BOP) aquest dimecres, però sí ho farà més endavant quan s’hagin resol les esmenes presentades pels populars a la junta.

Joan Antoni López Noguera ha destacat que Ramon Moreno, que els populars preveuen situar a la llista de Berga, i que constava aquest matí també a una candidatura d’UPyD a la circumscripció de Ferrol – tot i que ja hauria demanat no sortir-hi -, resideix a Barcelona però ha col·laborat prèviament amb el PP del Berguedà.

NOTÍCIA ACTUALITZADA a les 13.45 del 27/04/15. 

X