L’economia del Berguedà es coordina per cercar mercats internacionals

L’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà, la Cambra de Comerç de BarcelonaDelegació del Berguedà i l’Agència de Desenvolupament del Berguedà han acordat, recentment, impulsar un Pla d’Internacionalització del Berguedà, dirigit a petites i mitjanes empreses. N’ha explicat els detalls aquest dimarts a Ràdio Berga i a l’AquíBerguedà.cat, el president del Consell Comarcal i de l’Agència de Desenvolupament, Sergi Roca.

Internacionalització. Boix, Roca, Fígols i GualAquests ens defensen que l’obertura i la interdependència de les economies ha conduït a la globalització dels mercats i ha impulsat que les empreses que hi operen hagin de fer front a un procés d’internacionalització “que no es pot aturar”. Segons Sergi Roca, a més, “el 25,1% de les empreses que exporten a l’exterior des de l’estat espanyol, són catalanes”, de manera que aquest tipus d’activitat econòmica ja no és esporàdica sinó estructural. Tanmateix, moltes petites i mitjanes empreses amb potencial exportador encara no han donat el pas decisiu en el procés d’internacionalització a la comarca del Berguedà.

Per aquest motiu “i conscients d’aquesta necessitat”, l’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà, la Cambra de Comerç de Barcelona – Delegació del Berguedà i l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, mitjançant la signatura del conveni, han iniciat de manera coordinada un conjunt d’actuacions d’assessorament i tutoratge per donar resposta a les consultes sobre el procés d’internacionalització de les empreses. Ha detallat Roca.

El conveni també inclourà la coordinació per oferir formació específica, i s’organitzaran trobades per fomentar el treball en xarxa de les empreses internacionalitzades; de la mateixa manera que es facilitarà l’acompanyament a empreses per la seva participació en missions de recerca de nous mercats o fires internacionals, entre altres.

Aquestes accions s’inclouen, a més, en el Pla d’Internacionalització del Berguedà que pretén posar les bases per promoure, fomentar i contribuir a la internacionalització i la comercialització internacional de les empreses berguedanes.