Més d’un centenar de persones s’afegeixen a la festa Holi del grup de Convergència de Bagà

Més d’un centenar de joves i no tan joves, es varen reunir el dissabte 2 de maig al Camp de Futbol de la vila de Bagà, per celebrar la primera festa Holi del municipi. La celebració estava, de fet, organitzada per la candidatura de Convergència i Unió (CiU), que es presenta a les properes eleccions locals el 24 de maig i que ara ocupa seients d’oposició al plenari baganès.

RETALL3Aquesta festa Holi, organitzada pel grup de Convergència, es va presentar “com una de les moltes propostes de la candidatura, per tal de cohesionar, activar i motivar la participació ciutadana; tant pel que fa al col·lectiu de joves com de tots els vilatans i vilatanes”, segons han explicat els seus responsables.

La celebració, a més, no va ser tan sols una activitat de precampanya ja que CiU de Bagà ha assegurat que s’està preparant ja la segona edició de cara al mes d’abril del 2016. El grup espera repetir experiència amb els ciutadans i “poder fer arribar aquest brindis a la primavera a tots els berguedans i berguedanes”.

Una festa Holi, també coneguda com el festival dels colors i la festa de l’amor, és una antiga festa religiosa hindú que s’ha tornat molt popular entre els no hindús en moltes parts del sud d’Àsia, així com entre persones d’altres comunitats (especialment, en els últims temps s’ha popularitzat en determinades parts d’Europa i Amèrica del Nord). Aquesta festivitat també té un altre significat cultural: és la festa en què cada individu es pot alliberar dels errors del passat, oblidar i perdonar. En aquest dia, la gent paga o perdona els deutes o reinicia el contacte amb persones. El festival marca l’inici de la primavera.

X