Un nou tall en un cable de fibra òptica afecta el servei d’internet i telèfon al Berguedà

Un nou tall en un cable de fibra òptica ha produït l’avaria que afecta des d’aquest matí de dimarts la connexió d’ADSL, internet mòbil i telefonia fixa en alguns punts de la ciutat de Berga i també del Baix Berguedà. El tall es dóna en alguns operadors com Telefònica Movistar i Vodafone, segons ha pogut confirmar l’Aquí Berguedà, però no es descarta que altres companyies també estiguin afectades.

Segons fonts consultades de Movistar, l’avaria s’ha produït quan faltaven pocs minuts per les 11 del matí per culpa d’un tall en un cable de fibra òptica que porta la connexió d’Internet al Berguedà. El cable tallat està localitzat entre els termes municipals de Berga i Casserres. A hores d’ara, la companyia no ha identificat les causes d’aquest tall. L’afectació màxima d’aquesta incidència podria ser d’entre 1.000 i 1.500 línies d’ADSL i telèfon a tota la comarca. Pel que fa al mòbil, estan afectades les antenes i estacions base que agafen la connexió del cable afectat. En aquests moments, els tècnics estan treballant per solucionar la incidència que hauria d’estar resolta durant el dia d’avui.

Aquest és el tercer tall que es produeix al servei d’internet a la comarca en poc menys d’un mes, després de que el passat dia 9 d’abril el Berguedà estigués gairebé 14 hores sense connexió per la mateixa incidència, un tall al cable de fibra òptica. En aquella ocasió, s’apuntava a un possible sabotatge en relació a la vaga d’instal·ladors d’empreses subcontractades per les principals companyies del sector, que a hores d’ara encara continua.

INFORMACIÓ ACTUALITZADA A LES 13:19

X