Josep Maria Isach estrena a Berga el fotollibre ‘Imatges de La Patum Infantil’

Josep Maria Isach i Boixader estrena avui el fotollibre ‘Imatges de la Patum Infantil’, una part del projecte final de la seva formació com a fotògraf, una passió que ha tingut de fa molt temps. “M’he graduat en fotografia i aquesta és una mica d’un extens treball, que es composa en total d’unes 80 imatges, de les quals n’hi ha que es poden trobar en aquest llibre” i en una exposició que també s’estrena avui a Berga, segons ha explicat a Ràdio Berga i a l’AquíBerguedà, el mateix Isach i Boixader.

Serà, de fet, aquest divendres 15 de maig a les 8 del vespre, que el Pavelló de Suècia de la ciutat acollirà la presentació de l’obra d’aquest fotògraf berguedà resident a Móra d’Ebre. Josep Maria Isach i Boixader ha relatat, a més, que del Berguedà en va marxar “per feina”. Una oportunitat per treballar a Ascó.

El llibre, que ha comptat amb la col·laboració del Consell Comarcal del Berguedà, l’Ajuntament de Berga, el Patronat Municipal de la Patum, l’Associació de la Patum Infantil i l’Arxiu Comarcal del Berguedà, fa un recorregut fotogràfic que incorpora tots i cadascun dels aspectes d’aquesta Patum que, amb el pas dels anys, s’ha convertit en una autèntica escola de patumaires. El mateix autor ha explicat, en aquest sentit, que va participar de petit en la representació de carrer que es feia al barri de Pinsania i d’on va sorgir la Patum Infantil. El primer salt de plens el va fer, però, a la festa adulta, l’any 1954, acompanyat del seu pare.

Exposició paral·lela al projecte

Paral·lelament, el material fotogràfic que Josep Maria Isach ha fet servir pel seu fotollibre serveix de base per a l’exposició fotogràfica ‘Embranzida patumaire’ (la Patum Infantil), que s’inaugura també avui al mateix lloc. L’exposició romandrà oberta fins el dia 20 de juny, els dies feines de les 9 del matí a les 2 del migdia.

Aquesta mostra ha estat coorganitzada pel Consell Comarcal del Berguedà, l’Ajuntament de Berga i l’Arxiu Comarcal del Berguedà.

Podeu escoltar l’autor, amb més detall, en l’audio a continuació: